изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 04:53 EEST
"РОЗОВ КВАРЦ" И "СПОКОЙСТВИЕ" - ЦВЕТОВЕТЕ НА 2016 ГОДИНА    
Коледа Американската компания "Пантон" с централа в Ню Джърси е най-известна със своята система за съответствие на цветовете (Pantone Matching System, PMS), използвана от различни индустрии, основни от които са печатарската и текстилната. Те са и диктаторите на  цветовете в модната индустрия. Тази година за първи път в годишната си класация за цвят на годината "Пантон" избра два цвята. Класацията се провежда от 2000 г. насам. Крайните резултати се определят от мнението на модни дизайнери, гримьори и специалисти по вътрешно оформление на помещения и на всякакви потребителски продукти - за това коя ще е водещата цветова тенденция на новата година.

Избраните цветове носят имената "Розов кварц" и "Спокойствие". Това означава, че през следващата година магазините за дрехи и шоурумите на световноизвестните марки за мебели ще бъдат изпълнени с бебешко розово и бебешко синьо. Според официално изявление от страна на компанията, изборът на въпросните цветове кореспондира със “социалните движения към равенство на половете, повишения комфорт на потребителя по отношение използването на цвета като форма на изразяване и едно поколение, което изпитва по-малка грижа дали ще бъде съдено от останалите”. От Pantone добавят, че “отвореният обмен на дигитална информация е отворил очите ни по отношение на различните начини, по които можем да използваме цветовете”. Изпълнителният директор на Pantone Color Institute Леатрис Айзман споделя, че “обединени в едно, Rose Quartz и Serenity демонстрират баланс между по-топлия розов тон и по-хладното и спокойно синьо, внасяйки успокояващо чувство за ред и покой”.
Rose Quartz и Serenity вече бяха забелязани в пролетните колекции за 2016 година на брандове като Prada, Thom Browne, Chanel, Valentino и Carolina Herrera.
НДТ по материали от интернет
 


Сходни връзки

"РОЗОВ КВАРЦ" И "СПОКОЙСТВИЕ" - ЦВЕТОВЕТЕ НА 2016 ГОДИНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди