изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 18:03 EEST
САМОТНИ СТАРЦИ РАЗЧИТАТ НА ДОМАШНИЯ СОЦИАЛЕН ПАТРОНАЖ ЗА ПРАЗНИЧНАТА ТРАПЕЗА    
Коледа 350 самотни възрастни хора от Добрич ще разчитат за празничната си трапеза на Домашния социален патронаж. Много от тях нямат никакви близки или пък децата им са в чужбина. Затова те чакат с нетърпение да дойдат момичетата, които им носят храната, за да им каже някой „Добър ден“. Екипът на Домашния социален патронаж е семейството за немалко от тях и те ще са първите, на които ще кажат „Честита нова година“ на… 4 януари.

350 пакета с коледни играчки и аксесоари са подготвени за всички ползватели на услугите на Домашен социален патронаж. Инициативата е на Дневния център за възрастни с увреждания и Център за социална рехабилитация и интеграция. На тяхната покана за благотворителност са се отзовали много граждани и организации.
Коледните пакети ще бъдат връчени лично на възрастните и самотни добричлии на 22 декември - в навечерието на Коледа.
Освен пакети с играчки и коледна украса, от дарители са осигурени и дърва за огрев на трима потребители на Домашен социален патронаж, които са имали сериозна необходимост от това.
За петте почивни дни около Коледа потребителите на социалната услуга ще получат доставка на храна на 23 декември. Тогава за тях ще има сготвени печено пиле със зеленчуци, супа от свинско месо, ще има и ястие от бял боб, което да сложат на трапезата на Бъдни вечер. Освен това, те ще получат пакети с майонеза и салам, за да си направят руска салата, както и пилешки бутчета, които да си сготвят в дните, когато няма да бъде доставяна храна. За следващите почивни дни около Нова година ще получат доставка на 30 декември. Тогава ще има сарми, свински гърди, пилешки бутчета. Отново ще получат пакети с хранителни продукти, които могат да сготвят в дните до 4 януари. НДТ


 


Сходни връзки

САМОТНИ СТАРЦИ РАЗЧИТАТ НА ДОМАШНИЯ СОЦИАЛЕН ПАТРОНАЖ ЗА ПРАЗНИЧНАТА ТРАПЕЗА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди