изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:45 EEST
СЕМЕЙСТВО С 60-ГОДИШЕН БРАК Е СРЕД НОВОДОМЦИТЕ В ДОМА ЗА СТАРИ ХОРА    
Коледа Семейство с 60 години брак е сред новите попълнения на голямата фамилия на Дома за стари хора в Добрич. Там, обичайно, капацитетът е запълнен и живеят 115 души. За предстоящите празници няколко от тях ще бъдат при близките си, но повечето ще празнуват в дома.

В продължение на две години възрастните хора организираха благотворителни инициативи, с които набираха средства за закупуване на нови придобивки за дома – професионална перална машина и автомобил. Тази година те са решили да подпомогнат отделението за новородени към МБАЛ – Добрич. Плетива и везби, които са майсторили през годината, те подредиха в изложба с благотворителна цел.
В дните преди празниците Домът също посреща дарители. От адвентистката църква са ги зарадвали с хранителни продукти на стойност 800 лева. Дамите от Лейди Ротари клуб пък са им подарили празничен спектакъл.
На празничната трапеза, по традиция, нищо няма да липсва. На Бъдни вечер ще се спази традицията да има постни ястия, а пържола със салата, сарми и тиквеник ще похапват на Коледа.
През последните години лекар дофинансира новогодишната вечеря. Очаква се, че и тази година той ще зарадва възрастните хора. НДТ


 


Сходни връзки

СЕМЕЙСТВО С 60-ГОДИШЕН БРАК Е СРЕД НОВОДОМЦИТЕ В ДОМА ЗА СТАРИ ХОРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.18 секунди