изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:48 EEST
Завърши поредният ремонт, финансиран по Проект „Красива България”    
Новини   Приключиха строително-монтажните дейности по сградата, в която се помещава Общинска служба „Земеделие” в Генерал Тошево. В рамките на четири месеца бе  извършено конструктивно усилване и обновяване на сградата за административно обслужване на земеделците от региона. В това число - цялостна реконструкция на носещите елементи и покрива, поставяне на хидро и топлоизолации, монтаж на нова ПВЦ дограма.

Положени бяха нови подови настилки и врати. Измазани и боядисани са таваните и стените на отделните помещения. Цялостна подмяна претърпяха  санитарните възли,  ел. и В и К инсталациите  в помещенията. Общата стойност на ремонтните дейности възлиза на 180 870 лв с ДДС.

    Очаква се в началото на новата 2016 година служителите на земеделската служба отново да се върнат в обновената общинска сграда.

    Финансирането на ремонта се осъществи по Проект „Красива България”, мярка М01 „Подобряване на обществената среда в населените места”, като за целта в началото на тази година бе подписано споразумение между Община Генерал Тошево и Министерството на труда и социалната политика. Заедно със строително-монтажните работи, договорът предвиждаше и провеждане на обучение по мярка М03 „Професионално обучение за придобиване на квалификация”, на регистрирани в Бюро по труда безработни лица.

    Проект „Красива България” при Министерство на труда и социалната политика  представлява инициатива за намаляване на безработицата и насърчаване на заетостта в страната. Той стартира официално през 1998 година и за този период Община Генерал Тошево реализира договори за финансиране надхвърлящи един милион лева. По „Красива България” са обновени градския парк, детските градини „Пролет” и „Радост” в града, Филиповата кръчма в с. Красен, ОУ “Христо Смирненски”, Ученическо общежитие и др.


 


Сходни връзки

Завърши поредният ремонт, финансиран по Проект „Красива България” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди