изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 19:42 EEST
Разкритие! Има трети участник в транжирането на малката Ани    
По света Изродът Станислав Бакарджиев, който закла и свари телцето на собствената си дъщеричка, най-накрая отива на съд. Рамо до рамо с него на подсъдимата скамейка за нечуваното престъпление ще застане и основният свидетел по делото, приятелят му Назиф Ахмед. Прокуратурата в Атина е приключила с разследването и е повдигнала обвинение на двамата българи за убийството на 3-годишната Ани Борисова.

Майката на разфасованото детенце, освен че ще отговаря като подбудител на зверското престъпление, се сдоби и с обвинение за участие в престъпна група, занимаваща се с продажба на органи.

Обвинение е повдигнато и на трети неизвестен засега мъж, който е участвал в транжирането на момиченцето


Според криминалистите именно той е бил и посредникът между бруталните наркомани и бандата, купила органите на Ани. Властите в южната ни съседка продължават да издирват както мистериозния мъж, така и свидетеля Назиф. По последни данни от полицията в България Ахмед е пресякъл бългро-гръцката граница преди месец и се укрива в Атина. Там той трябвало да намери адвокат, който да го защитава в започващия през януари процес. Именно през май Назиф отиде сам в полицията в Габрово и разкри пред света едно от най-потресаващите престъпления на десетилетието. В пълни подробности той разказа как приятелят му от детството Станислав е разфасовал, сварил и изхвърлил на бунището сготвеното телце на собственото си детенце. Гръцките власти моментално арестуваха детеубиеца и неговата жена Димитрина, които първоначално обявиха момиченцето си за отвлечено. Истината обаче излезе трудна за разкриване, защото

извратеното семейство и Назиф започнаха да си прехвърлят топката за убийството


Така мистерията около Ани започна да се заплита с пълна сила. Бащата направи самопризнания, след което се отказа от тях и набеди приятеля си. Той пък на няколко пъти сменяше показанията си, като нагласяше версиите спрямо думите на Сава. След приключване на разследването обаче прокуратурата най-накрая събра достатъчно доказателства за вината и на тримата участници в този извратен сценарий.


На Назиф е повдигнато обвинение за участието му в убийството на малката Ани

"Няма никакво значение колко и как двамата ще се набеждават взаимно. Доказателствата категорично ги уличават като извършители на зверството", коментира пред "България Днес" адвокат Севадалина Цирона, която следи от близо случая. Направената експертиза на откритите петна кръв от Ани на 100% потвърждавала наличието на ДНК от баща й, Назиф и мистериозния мъж. Нещо повече, учените доказали, че момиченцето е било нарязано живо.


Според криминалисти най-вероятно е органите на детето да са продадени на каналджии

"Кръвта е изхвърчала под определено налягане, което е характерно единствено при работещо сърце", допълва юристът. Тя заяви още, че направените психопрофили, както и анализът на техните противоречиви показания също доказвали участието им в престъплението, както и прикриването на мотива. Според криминалистите пък уликите потвърждавали и първоначалната версия, че детенцето е продадено за органи. Именно за това е и обвинението на майката. По непотвърдена информация тя се е свързала с каналджиите, които изпратили свой човек да прибере в хладилна чанта вътрешностите на Ани.


Станислав и Димитрина застават пред съда в началото на януари

Адвокат Цирона заяви, че според гръцките закони, дори Сава и Назиф да признаят вината си, наказанието им няма да бъде смекчено, както е в България. Така бащата най-вероятно ще отнесе доживотна присъда, а съучастниците му най-малко 30-г. затвор.

Прехвърляне на топката

Първоначално Назиф разказа с подробности как Сава е разчленил Ани и я сварил, като чул това лично от него след зверството. В началото той заяви, че сутринта на 9 април лично Ани го е изпратила до входната врата, след което повече не я видял. После обаче каза, че не бил виждал детето от 7 април. Той се оплете и в показанията си, като заяви, че Сава го изгонил от апартамента под предлог, че майка му ще идва на гости. После обаче заяви, че се прибрал след полунощ и видял в кухнята голяма тенджера, в която се вари нещо. В последните си показания пък Сава заявява, че Назиф бил през цялото време с него и дори той го подучил да сварят детето, което намерили мъртво, след като излезли от наркотичен сън.
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Разкритие! Има трети участник в транжирането на малката Ани | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди