изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:34 EEST
ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ    
Икономика

Кюрдите превзеха ВЕЦ „Тишрин”, разсякоха позициите на терористите на две (ВИДЕО) * Сирийският посланик в ООН: Турската армия оказва директна помощ на джихадистите * Армията напредва, в Алепо и Хомс са освободени 23 селища, в Хама е убит лидер на „Ан Нусра”



Кюрдите публикуваха видео, на което опълченците от Работническата партия на Кюрдистан са заели господстващо възвишение в района на ВЕЦ „Тишрин” в Сирия и обстрелват по път, по който се движат автомобили на терористите от ДАЕШ. Кюрдските опълченци поставиха под свой контрол и укрепват позиции до язовирната стена на ВЕЦ-а Tishrin на река Ефрат. Този обект има изключително важно стратегическо значение: ВЕЦ-ът снабдява с ток провинция Алепо, а бентът е важен пункт по пътя между столицата на „Ислямска държава” Ракка и град Алепо.

Също така заетите господстващи възвишения до бента позволяват на опълченците да поставят под пълен контрол източния бряг на река Ефрат в тази местност.

Превземането на ВЕЦ-а е позволило да се разсекат на две позициите на терористите от ИД. В Рака се намира щабът, управляващ действията на джихадистите в Сирия.
Сирийските войски с подкрепата на руската авиация изгониха ИД от Мхин и базата на 82-ра бригада в Дераа. След освобождението на Мхин правителствените войски и народното опълчение са се насочили към Каретян, за да се предотврати контраатака от страна на терористите. Едновременно с това по селището се нанасят въздушни удари.









****************************************

Башар Джаафари отбеляза, че турските въоръжени сили също са осигурявали огнева подкрепа при придвижването на терористите по територията на Сирия или по сирийско-турската граница. Турските въоръжени сили са оказвали директна подкрепа на терористите в Сирия, включително са им оказвали и огнево прикритие при пресичането на границата. Това съобщи сирийският посланик в ООН Башар Джаафари в писмо до Съвета за сигурност на ООН, публикувано в системата за документи на световната организация.

Дипломатът подчерта, че „управляващия в Турция режим (на президента Реджеп Тайип Ердоган) заема „най-видимо място” сред онези, които оказват подкрепа на въоръжените терористични групи в Сирия, „чийто членове са граждани на над 100 страни””. „В хода на кризата турската намеса във вътрешните дела на Сирия е приемала различни форми, включително и директно въвличане от режима на Ердоган на турските въоръжени сили в настъпателни военни операции за подкрепа на терористите. За да съдействат за проникването на терористите-наемници от Турция в Сирия, турските въоръжени сили също са осигурявали огнево прикритие при придвижването на терористите из територията на Сирия или по сирийско-турската граница”, написа Джаафари.

Според него, Ердоган мечтае „да възроди колониалното наследство на Османската империя”, а също се опитва да посее „ омраза на национална и религиозна основа” в страните от региона, заявявайки за стремежа си „да защити” живеещите на тяхната територия лица с турски произход. При това Джаафари обръща внимание на това, че самата Анкара извършва престъпления против намиращите се на територията на Турция сирийски бежанци.

*******************************
Последната информация за ситуацията в Сирия за „Руская Весна” съобщава украинският гражданин, родом от Донбас, с позивна „Тимур”, намиращ се в момента в отрядите на кюрдската съпротива и отговарящ за координацията на взаимодействията със сирийската армия. Обстановката в Сирия (29 декември 2015 година)
В Алепо и Хомс са освободени 23 селища

В провинция Алепо отрядите на кюрдското опълчение и преминалата на страната на правителството „сирийска демократична армия” в резултат на настъпателни действия нанесоха съкрушително поражение на ислямистите от ИД и поставиха под свой контрол 19 селища. Терористите в хода на своето отстъпление са изоставили над 150 трупа. В провинция Хомс в резултат на въздушни удари, артилерийска стрелба и настъпателни действия на правителствената армия терористите, търпейки загуби от жива сила и техника, са изоставили Хадас, Хуварин и Мхин.

В Хама е ликвидиран главатар на „ан Нусра”
В селищата Ал Латамна и Мааркаба в провинция Хама сирийските военни са ликвидирали десетки терористи, включително и главатарят на „Джабхат ан Нусра” Абдел Разак ал Алейви.

В района Хан еш Ших в провинция Дамаск в резултат на въздушен удар команден пункт на екстремистите са убити 40 души, включително и полеви командири.

До Дамаск бандитите оказват яростна съпротива и минират изоставените позиции. В Източна Гута в района на селищата Нашабия и Блалиа бандитите продължават да оказват упорито съпротива на настъпателните действия на правителствените войски. Водят се обстрели от едрокалибрени картечници и реактивни системи самоделно производство. Активно се води снайперистки огън, извършват се контраатаки.

Измъкване от котела няма
В Дарайския котел терористите предприеха неуспешен опит да пробият блокадата в северното направление. В резултат изгубиха танк, БМП и пускова установка ПТУР.

Северно от град Дараа подразделенията на сирийската армия са установили пълен контрол над района Тел ал Хасна и базата на 82-ри батальон до град Шейх Мискин.

http://www.blitz.bg

ПОСЛЕДНИ 10 ПУБЛИКАЦИИ НА ТЕМА ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ
  1. Пленен джихадист разказа за връзките на Турция с „Ислямска държава”
  2. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Китай изпраща в Сирия повече от 5000 души от елитните си спецчасти
  3. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Мощен удар на руските ВКС шокира терористите (ВИДЕО)
  4. Войната срещу идил: Фронтова сводка: Двоен мощен удар срещу "Ислямска държва" (ВИДЕО)
  5. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Офанзива: Армията на Дамаск щурмува с ураганен огън бастиони на терористите в Алепо и Латакия (ВИДЕО)
  6. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Терористи от ДАЕШ с бой и гаври отвличат кюрдски момичета за секс робини (ВИДЕО)
  7. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: „Ислямска държава” обяви война на Саудитска Арабия с екзекуция (ВИДЕО)
  8. Съветът за сигурност на ООН единодушно прие резолюция в подкрепа на мирния процес в Сирия (Обзор)
  9. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: 69 канадци храбро отблъснаха свирепа атака на 300 джихадисти с танкове и булдозери в Ирак
  10. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Ексклузивно за войната: "Ислямска държава“ нападна турска база с ракети "Катюша"!
 


Сходни връзки

ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди