изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:05 EET
КОЛЕДНА РАДОСТ ДОСТАВИ "МАЙЧИНА ГРИЖА" НА СТИПЕНДИАНТИТЕ СИ    
Коледа На топло и вълнуващо коледно тържество в ресторант "Централ" дамски клуб "Майчина грижа" връчи първите за годината стипендии на талантливите деца на Добрич, които подпомага. 37 ученици и 12 студенти бяха зарадвани в навечерието на Коледните и Новогодишни празници. Спазена бе и традицията всяко едно от децата да получи и нова елхова играчка.

За поредна година се събираме в навечерието на коледните празници, за да си кажем кой каква година изпраща, какво желаем да ни се случи през следващата и да си кажем отново „Добре дошли!“ в семейството на „Майчина грижа“, каза председателят на клуба Сабина Дукова. Всяко едно от децата имаше възможността да разкаже да успехите си. А те са многобройни - областта на изкуството, спорта и науката. Всички подпомагани деца изразиха своята огромна благодарност към дамите на "Майчина грижа" - за подкрепата, която получават за сбъдване на мечтите си.



Първа микрофона взе Мария-Магдалена Русева, която е степендиантка на клуба от няколко години, но за първи път - в качеството си на студент в Икономическия университет във Варна. За своите успехи през 2015 година разказаха малките каратистки Йоана и Василена Кулеви, ученички в 5 клас в ХГ "Св. Св. Кирил и Методий". Майка им пък сподели, че брат им Радослав, който е в 12 клас в същата гимназия, т. г. е сбъднал две свои мечти - защитил е черен колан и е приет студент във Военно-морското училище. Шахматната гордост и надежда Момчил Петков, 4-класник в ОУ "Христо Ботев", също е сред стипендиантите на дамския клуб. Присъстващите бурно аплодираха успехите му - 5-18 място на Европейско първенство, 62 място от 200 участници на Световно, първо, второ и трето място в трите категории шах на Републиканско първенство.



Поздрав към присъстващите с народен танц отправи Михаела Герова, 8-кластничка във ФСГ "Васил Левски". Много ръкопляскания имаше и за щангистката Дияна Димитрова от спортното училище "Г. С. Раковски" след като разказа за успехите. През 2015 година тя стана вицеевропейска шампионка, европейска рекордьорка в движение изхвърляне, спортист №1 на спортното училище, републикански шампион и рекордьор, носител на световната купа за жени. Благодарност към "Майчина грижа" изказа и треньорът й Божидар Божилов.



Треньорката по художествена гимнастика Йовка Няголова благодари от името на спортната общественост на Добрич  на всички дами, на всички дарители, които помагат на децата. Тя подари обръч от Япония, възникна идея той да бъде продаден на благотворителния търг на бала на "Майчина грижа". Истинско шоу в края на тържеството направи Галин Ненов, студент в Икономическия университет във Варна, който се представи с бийт бокс. НДТ


ДОБРОТАТА У ХОРАТА Е ЖИВА – XIX БЛАГОТВОРИТЕЛЕН БАЛ НА ДК „МАЙЧИНА ГРИЖА” - ДОБРИЧ


 


Сходни връзки

КОЛЕДНА РАДОСТ ДОСТАВИ "МАЙЧИНА ГРИЖА" НА СТИПЕНДИАНТИТЕ СИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди