изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:30 EET
СЪДЪТ ОТНОВО ОТКАЗА ДА ПУСНЕ ОТ АРЕСТА НАРКОДИЛЪР, ЗАЛОВЕН КРАЙ УЧИЛИЩЕ    
НовиниИвелин Костадинов от Добрич, който е обвиняем за това, че продавал наркотици пред Хуманитарната гимназия, ще продължи да пребивава в ареста.


Варненският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд Добрич от миналата седмица, с което е била оставена без уважение молбата на обвиняемия за изменение в по-лека на мярката му за неотклонение.
Пресслужбата на съда припомня, че 23 годишният добричлия е в ареста от 21 октомври тази година, след като бил задържан в момент, когато е продал пакетче с дрога на наркозависимо лице. При последвалите процесуално следствени действия в дома му открили електронна везна.
За втори път през последните 50 дни Апелативният съд във Варна разглежда основанията и законността на ареста на Костадинов. Близо 2 месеца след образуването на досъдебното производство втората съдебна инстанция намира, че събраните в хода на разследването доказателства и материали обосновават предположението, че Ивелин е съпричастен към престъплението, за което се разследва. Законът квалифицира наркоразпространението като тежко престъпно деяние, което при условията на опасен рецидив за Ивелин се наказва със затвор от 5 до 15 години и глоба от 20 000 до 100 000 лева.
Отново е споделен и изводът на съда в Добрич, че има реална опасност ако е с по-лека мярка за неотклонение Костадинов да извърши друго престъпление. През 2014 година Ивелин се е изправял два пъти пред съда. Веднъж осъден на пробация за кражба, а втората му присъда – 9 месеца „лишаване от свобода”, влязла в сила след подписано споразумение през декември 2014 година е отново за притежание на марихуана, предназначена на наркопазара. Тя е изтърпяна ефективно, Ивелин е излязъл от затвора през април тази година и е възстановил престъпните си навици.
Определението не подлежи на обжалване. НДТ

 


Сходни връзки

СЪДЪТ ОТНОВО ОТКАЗА ДА ПУСНЕ ОТ АРЕСТА НАРКОДИЛЪР, ЗАЛОВЕН КРАЙ УЧИЛИЩЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.17 секунди