изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:22 EET
ОПРЕДЕЛЯТ НАЙ-ТЪРСЕНИТЕ ПРОФЕСИИ И УМЕНИЯ ЗА ВЕИ СЕКТОРА    
НовиниПроучване в “зелената индустрия“ цели да обяви петте най-търсени професии във сектора на възобновяемата енергия.



Ще се разработи и списък на десетте специфични умения, които е добре да се развиват с учебни програми в региона. Това съобщи на пресконференция ръководителят на проекта за развитие на клъстер за зелена енергия Констанца-Добрич Силвия Щумпф. Целта е да се посочат пет професии, 10 най-ценни умения, както и минимум три учебни програми.
Трансграничният клъстер има за цел да насърчава разкриването на нови работни места и придобиването на "зелени умения" в традиционни професии. В клъстера си партнират 30 неправителствени организации, учебни заведения и други институции, между които са Асоциацията на производителите на екологична енергия и Морският университет в Констанца.
Според Щумпф, специалистите във ВЕИ сектора не достигат, а чрез специфични програми може да се повиши заетостта в региона. Вече са подписани Постигнати са осем партньорски споразумения между центрове за професионално обучение от Констанца и Добрич. Идеята е трансграничното сътрудничество да е независимо от финансирането на проекти, а в зависимост от потребностите и възможностите, посочи Силвия Щумпф. Целта на участниците в проекта е да се насочат децата към професии, свързани със „зеления бизнес“.
Според изследване на клъстера в Добричка област са изградени вятърни електроцентрали с мощност 470 мегавата, които представляват 73 на сто от ветрогенераторите в страната.
Клъстерът "Констанца-Добрич" поощрява разумното използване на природните ресурси и има два центъра - в Каварна и в румънския град, посочват от обединението. НДТ
 


Сходни връзки

ОПРЕДЕЛЯТ НАЙ-ТЪРСЕНИТЕ ПРОФЕСИИ И УМЕНИЯ ЗА ВЕИ СЕКТОРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди