изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:12 EET
ЯСНИ СА ПРЕДЛОЖЕНИТЕ ОБЕКТИ ЗА 28-ТЕ МИЛИОНА ОТ „РЕГИОНИ В РАСТЕЖ“    
НовиниКметският екип на Добрич изготви програма, включваща приоритетните обекти, които ще бъдат изпълнявани в програмния период по оперативна програма „Региони в растеж”. Тя включва списък с основни и резервни обекти.



Предстои Управляващият орган на ОПРР да направи оценка на инвестиционното предложение, след което ще бъде сключено споразумение за изпълнението й.
Още през юни 2015 г. Община Добрич получи одобрение за сумата от 28 млн. лв., с която ще може да оперира през този програмен период. До 31 май 2016 г Общината трябва да внесе проектни предложения за 50 % от одобрената сума т.е. за 14 млн. лв. 
В основния списък на обектите са заложени проекти за реконструкция и енергийна ефективност на 6 детски градини и училища. Те са на обща стойност над 9 млн. лв. В направленията „Градска среда“ и „Зони с потенциал за икономическо развитие“ са депозирани проекти за рехабилитация и реконструкция на улична мрежа и тротоари. Общо за двете групи дейности планираните средства за реализация на проектите са близо 9 млн. лв. В списъка с основните проекти е включен и проект за саниране на многофамилни жилищни сгради.  Заложените средства по това направление са около 4 млн. лв. Изпълнението на този проект ще се основава на инициативата на гражданите и на натрупания опит за набиране на кандидати въз основа на определени критерии, подобни на тези, по които се набраха кандидати по Националната програма за саниране. Планирано е около 370 домакинства да получат средства и да обновят жилищата си. В направление „Енергийна ефективност на административни сгради на държавна администрация“ се предвижда ремонт на сградата на пожарната.
В рамките на програмата са включени и проекти за обновяване на концертните зали на Община град Добрич – зала „Добрич” и зала ”Нели Божкова”. Инвестиционната Програма на Община град Добрич по ОП ”Региони в растеж” може да бъде допълвана с нови обекти и дори да бъде финансирана с допълнителни средства.
Един от водещите критерии при подбора на обектите е степента на готовност на Община Добрич обектите трябва да имат технически паспорти и енергийно обследване, технически работни проекти за реконструкцията, изходни данни за определяне ефикасността на изпълнението и прогнозни индикатори, за постигане на желания ефект. НДТ
 


Сходни връзки

ЯСНИ СА ПРЕДЛОЖЕНИТЕ ОБЕКТИ ЗА 28-ТЕ МИЛИОНА ОТ „РЕГИОНИ В РАСТЕЖ“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди