изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:48 EEST
КЗП ПРАВИ ПОМИРИТЕЛНИ КОМИСИИ В НОВИ СЕКТОРИ    
НовиниОт началото на тази година Комисията за защита на потребителите създава Секторни помирителни комисии в пет важни области - енергетика, водоснабдителни и канализационни услуги, електронни съобщения и пощенски услуги, транспорт и финансови услуги.

„Според мен това е един изключително важен и сериозен инструмент и би трябвало да бъде припознат като такъв от всички страни в този процес за решаване на потребителски спорове именно в тези най-деликатни сектори. Не искам да кажа, че ние трябва да изместим центъра на тежестта до там, че единствено потребителят да е доволен, а някой да търпи загуби. Сближаването на позициите посредством компетентни хора в този способ за разрешаване на спорове според мен е една допълнителна и много важна нова гаранция за подобряване на отношенията в тези сфери”, казва председателят на КЗП Димитър Маргаритов.
Той отбелязва, че ефективният контрол на пазара, контролът върху туристическия продукт и контролът по направление безопасност на стоките са основен приоритет в работата на Комисията, отбелязва Маргаритов и добавя, че в следващите дни КЗП ще разгърне информационна кампания за популяризирането на новите секторни помирителни комисии, както сред потребителите и бранша, така и сред конкретните търговци.
За отминалата 2015 г. Маргаритов отчита спад на нарушенията с около 10 на сто, като в отделни направления има и доста големи пробиви. Над 50% са намалели случаите, в които се предлагат туристически услуги в некатегоризирани обекти. Това е резултат от многогодишната дейност на комисията, а не въпрос на някакъв инцидентен факт. Също така, хубавото е, че при онлайн търговията, която набира все по-голяма скорост, за което свидетелстват и данните на НСИ, и сериозните финансови потоци, които се акумулират в тази област, се наблюдава отново съществен спад на броя на нарушенията – с около 30%. НДТ
 


Сходни връзки

КЗП ПРАВИ ПОМИРИТЕЛНИ КОМИСИИ В НОВИ СЕКТОРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 2.18 секунди