изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:15 EEST
ФОЛКЛОРЪТ И СПОРТЪТ – ИЗВОР НА ЖИВОТ ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ    
НовиниНезависимо от трудностите, от несбъднатите надежди за достоен живот на хората от третата възраст у нас, от това, че политиците не излязоха от коловозите на противоречията, „Съюзът на пенсионерите – 2004 г.“ не само оцеля, но и постигна сериозни успехи през 2015 г. Провелите се регионални, зонални и спортни прегледи показаха, че нашата фолклорна песен и спортът са като извор на жива вода за пенсионерите, посочи Председателят на Областния съвет и зам.-председател на Централния съвет на Съюза на пенсионерите 2004 Марин Драгнев.




Той подчерта, че спортният полуден зае трайно място в годишния календар на пенсионерските клубове. Проведоха се турнири по шах, табла, карти, „Не се сърди, човече!“. Най-добре се представиха клуб „Христо Ботев“ с председател Атанас Георгиев, клуб „Димят“, ръководен от Стефан Стефанов и клуб „Европейски гласове“ с председател Иванка Димитрова.
Участва и новоучреденият клуб „Добруджа 2013“ с председател Галин Костов. В него членуват и деца на възраст 6-14 години, които изучават шахматната игра.
Проведен беше турнир по шах, само сред възрастните. На него първи се класира Добри Добрев, втори се нареди д-р Ангел Костадинов , а трети  бе Васил Петров, четвърти – Минчо Минчев и пети – Светослав Тинев.
Марин Драгнев благодари на участниците за тяхната толерантност и коректност по време на турнира. На призьорите връчи парични суми, като наградният фонд бе осигурен от кметския екип, народният представител и областен координатор на ПП ГЕРБ Румен Иванов, и „ДЕХО Стил“ с мениджър г-жа Керанова. Марин Драгнев благодари  за тяхната съпричастност.
В края на годината бе проведен и Десети национален преглед на художествената самодейност на пенсионерските и читалищни колективи под патронажа на министъра на културата Вежди Рашидовв и кмета на София Йорданка Фандъкова.
Участваха 183 състава от страната. Област Добрич се представи с 16 певчески групи и 11 индивидуални изпълнители. Журито с председател проф. Петър Леонидов, удостои с диплом за отлично представяне и приз „Втора степен“ област Добрич, съобщи Марин Драгнев. Той добави, че най-престижно се представиха изпълнителите от  клуб „Европейски гласове“ – певческа група с художествен ръководител Иванка Димитрова, получила диплом за отлично представяне и статуетка, както и индивидуална награда за г-жа Димитрова – диплом и златен медал. От клуб „Добруджански гласове“ бяха наградени певческата група с художествен ръководител Йорданка Върбанова, получила диплом за отлично представяне и златен медал, група за народни танци под съпровод на Петър Петров – диплом и сребърен медал, както и индивидуална награда за Марин Драгнев – за авторското стихотворение „Път“, който получи диплом и златен медал.
„Тези високи отличия, които областта постигна, са плод на усилията на председателите на общинските съвети на СП 2004: Радка Маринова – Добрич, Стоянка Проданова – Ген. Тошево, Ангел Събев – Балчик, Мария Димитрова – Шабла, Жечка Чакърова – Тервел“, сподели Марин Драгнев пред НДТ. Той пожелава на пенсионерите от областта 2016 г. да е мирна, здрава, плодородна и спорна. „Нашите автентични добруджански песни ще оставят трайна диря в духовността ни. България над всички! Добруджа за всички!, пожела още той. НДТ
 


Сходни връзки

ФОЛКЛОРЪТ И СПОРТЪТ – ИЗВОР НА ЖИВОТ ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди