изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:39 EEST
ИМА ОПАСНОСТ ДА СЕ АМПУТИРАТ ИЗМРЪЗНАЛИТЕ РЪЦЕ НА КЛОШАР ОТ БАЛЧИК    
НовиниМъж на около 60 години бе намерен вчера сутринта в безпомощно състояние от измръзване пред търговски обект в Балчик, научи НДТ.


След като е откаран и прегледен в спешния център, е транспортиран в добричката болница. Там е приет в хирургичното отделение с измръзнали горни крайници. Има опасност от ампутация на ръцете му, обясни изпълнителният директор на МБАЛ – Добрич д-р Трифон Йорданов. Той допълни, че мъжът е без лична карта, няма информация за близките му, няма телефон.
В момента се извършват реанимационни дейности. Мъжът е клошар, без документи за самоличност и данни за близки. Бил е в нетрезво състояние, когато е паднал навън. Човекът се е самонастанил в необитаема общинска сграда на ул. „Варненска” в Балчик, която е без врати и прозорци.
Припомняме, че в неделя, от измръзване и глутница кучета бе спасен 75-годишен бездомник, приютил се в паянтова постройка в местността Момчил край Балчик. Той бе настанен в болницата, има мозъчно-съдово заболяване. Дирекция „Социално подпомагане” в Балчик търси възможност за настаняване на двамата несретници в приюти в Добрич и Варна, но отговорът навсякъде е, че капацитетът е надвишен. Търсят се варианти за включване в обществената трапезария.
Директорът на болницата в Добрич се опасява, че приетият с измръзване бездомник от Балчик, ще е поредния случай, в който болницата трябва да играе ролята на социално заведение. Даде за пример мъж, който от около 15 дни е в болницата и не може да бъде изписан. Настанен е в ортопедично отделение, след като е бил открит паднал с фрактура на бедрената шийка. Също е бил без документи. По-късно са донесли личната му карта и се оказало, че адресната му регистрация е от варненско село. Когато от болницата потърсили социалната служба в съответната варненска общината оттам обяснили, че могат да се ангажират с някаква помощ, но поискали решение на ТЕЛК. Такова решение обаче не може да се получи за 24 часа, още повече, че по празниците комисията почивала.
Според д-р Йорданов, тази ситуация още веднъж показва, че има  недостиг от приюти, но също и незаинтересованост у пациентите, за които, в крайна сметка, болницата  трябва да поеме всички разходи. НДТ



 


Сходни връзки

ИМА ОПАСНОСТ ДА СЕ АМПУТИРАТ ИЗМРЪЗНАЛИТЕ РЪЦЕ НА КЛОШАР ОТ БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди