изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 14:16 EEST
УСПЕШНА РАБОТА В ПОЛЗА НА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ ОТЧЕТЕ „ХОБИСКЛУБ“    
НовиниКметът на Добрич Йордан Йорданов бе гост на ”ХобиСклуб” в навечерието на новата година. Наситена с много прояви и инициативи година отчете неправителствената организация на проведеното в последните дни на 2015 г. събрание.




От доклада става ясно, че, традиционно, през годината клубът отбеляза всички  християнски празници. По традиция, и през миналата година членовете му изработиха мартенички. „Въпреки голямата конкуренция от китайски мартеници  нашите  ръчно  и оригинално  изработени мартенички  бяха закупени от добричлии. На две специално изработени  с логото на „ХобиСклуб” табла и места, предоставени безвъзмездно от община Добрич, бяха продадени 1 340 мартеници от произведените 2 208“, споделят от клуба. И подчертава, че и през 2015 г. най-много мартенички бяха продадени на фирми  и приятели, след предварителна уговорка от председателя Иван Тодоров. Средствата  от продадените  мартенички са от особено голямо значение за  издръжката на клуба. На всички, които се включиха при правенето и реализирането на продажбата на мартеничките Управителният съвет изказва благодарност, подари чаша и бурканче с нес кафе.
       Членовете на „ХобиСклуб” се включиха активно в тържествата по поднасяне на цветя и венци по случай 137 години от освобождението на Добрич -27 януари, и освобождението на България - 03 март.
      И през миналата година, преди големият християнски празник Великден, членовете на круба направиха пролетно почистване на помещенията и двора. На третият ден на Великден да освети  празничната трапеза в клуба бе гост отец Велико от храм „Света Троица”. Проведен бе и конкурс за най-шарено яйце.
При гостуването в града на 11 май на еврокомисаря Кристалина  Георгиева председателят на „ХобиСклуб“ Иван Тодоров сподели за проблемите на хората с увреждания а тя от своя страна сподели с топла усмивка, че в известен смисъл сме равни. Средства по европейските програми за хора с увреждания има но трябва да се разработват качествени проекти за да достигнат до нуждаещите се, посочи още той.
През годината продължиха съвместите срещи с библиотека „Дора Габе” по повод различни годишнини.
     На 6 юни певческата група „Да останем млади” с ръководител Светла Стоева взе участие в  конкурса „Подари море”. „Нашият певчески състав бе аплодиран бурно и журито заслужено връчи следните награди  - статуетка, диплом, грамота и парична награда. Прекрасното време, морето, срещата със сестри Аджови, оставиха у нас усмивки и добро настроение“, отчитат още от клуба.   
     На 17, 18 и 19 юни в комплекс „Златни пясъци” се състояха срещи с представителствата на Националния алианс за социална отговорност НАСО от над 35 населени места. Добрич бе представен от Иванка Титова - отдел „Здравеопазване и социална политика” към община Добрич и Иван Тодоров –  председател на” ХобиСклуб”. Водеща тема, която събра специалисти и експерти бе социалната отговорност за по добро качество на живот на хората с увреждания  и ускорено социално развитие на България. Проведено бе и изложение на социалните услуги.
Председателят на НАСО Георги Георгиев е предоставил възможността  на Люк Зелдерлоо – генерален секретар на доставчиците на социални услуги в Брюксел, да открие изложба на социалните услуги на различните организации, които са участвали във форума. Получихме грамота за нашето участие.
„Голяма радост през тази отчетна година за всички нас беше разработването, реализирането и отчитането на 22 проекта за граждански инициативи в полза на местната общност. 50 членове на „ХобиСклуб” пътуваха до Румъния по проекта  „Трансгранична Добруджа - позната и непозната”, посветена на 75 години  от Крайовския договор и рождения ден на клуба. Той бе разработен и реализиран от Иван Тодоров и Ивелина Романова, и  финансиран от Община град Добрич“, информират още от „ХобиСклуб“.
През цялата година в хубавите неделни дни туристическата група на „ХобиСклуб” посещава хижите в Ботево и Киселово.
„През 2015 г. ХСНЦ ”ХобиСклуб” изпълни важни за обществото задачи,  съобразно Устава, утвърден от Общото събрание. Задачи като разработване и реализиране на проекти със социална насоченост, организиране  и провеждане  на съвместни  инициативи  с органи на държавните и общински структури и нестопански организации. Бяха организирани или взето участие в конференции, семинари, форуми  и др. свързани с подобряване живота на възрастните хора и  хората с увреждания“, сподели още председателят Иван Тодоров. НДТ
 


Сходни връзки

УСПЕШНА РАБОТА В ПОЛЗА НА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ ОТЧЕТЕ „ХОБИСКЛУБ“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди