изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:50 EEST
ЗАПОЧВА СТРОЕЖЪТ НА КИТАЙСКИЯ ФУРАЖЕН ЗАВОД    
НовиниПредвидената инвестиция е 6 млн. евро, а при пълен капацитет на завода ще бъдат разкрити над 90 работни места


Българско-китайско дружество започва инвестиционен проект в Добрич с първа копка на фуражен завод днес. Базата, за която е отреден терен, ще бъде изградена в западната промишлена зона на града, съобщиха от управата на "България Тианшинонг Фийд Ко." ООД.
На първата копка ще присъстват Стамен Янев, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции и Васил Гелев от Министерството на земеделието и храните.
Решението за изграждане на този завод е взето по време на форума „Invest in Bulgaria. Expand in Europe”, организиран от БАИ в Шанхай, Китай в края на 2015г. Благодарение на подкрепата и съдействието на отговорните институции, в това число на Българска агенция за инвестиции, Община Добрич, Областна Управа Добрич. Българо-китайското дружество "България Тианшинонг Фийд Ко" ООД  реши да инвестира в новоизграждащия се завод над 6 млн.евро, ще се открият над 50 нови работни места, а капацитета на завода ще бъде 150 000 тона годишно, от които  над 90% ще се изнасят за Китай. При изграждане на пълния капацитет работните места ще бъдат над 90.
Община Добрич връчи първия сертификат за инвестиция - клас "В", на българско-китайското дружество, което след цялостната реализация на проекта ще изнася около 300 хил. тона концентриран фураж в Китай годишно. Продукцията за животновъдни ферми ще бъде произвеждана по китайски рецептури.
В завода първоначално ще бъдат инвестирани 5 млн. лева. Предвижда се след въвеждането в експлоатация базата да работи на четири смени на непрекъсваем режим. Очаква се земеделска продукция да се изкупува не само от Добричка област - най-големият производител в страната на зърно, а и от районите на Варна, Русе, Силистра, Шумен. НДТ


 


Сходни връзки

ЗАПОЧВА СТРОЕЖЪТ НА КИТАЙСКИЯ ФУРАЖЕН ЗАВОД | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди