изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:42 EEST
НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ ОРГАНИЗИРА СОУ "СВ. КЛ. ОХРИДСКИ"    
ОбразованиеНационална ученическа конференция по гражданско образование "Семейство - училище - общество" организира училището по изкуства СОУ "Свети Климент Охридски" в Добрич.



 Тя ще се проведе на 22 и 23 април. Националният форум ще се състои със съдействието на РИО, община Добрич и Висше училище по мениджмънт.
В конференцията могат да участват ученици от IV до XII клас. Те ще бъдат разделени в три възрастови групи. В първа възрастова група – IV и V клас, учениците ще довършват и представят приказка или драматизация по избор; авторска приказка. Във втора група – VI-VIII клас, ще се изявят с есета, рисунки, мултимедийни проекти, драматизации, в трета – IX–XII клас, ще представят есета, разкази, презентации, проекти, рисунки, плакати и др.
Участниците разработват проекти под ръководството на ръководител. Целта е да се предостави възможност за творческа изява на ученици с познания, придобити практически умения и компетентности в областта на гражданското образование, като се акцентира върху моралните качества и духовните ценности.
Всички участници и ръководители получават сертификат, а отличилите се – грамоти и материални награди.
В състава на журито участват представители на МОН, РИО, университетски преподаватели, артисти, журналисти и изявени учители. Всички разработки ще бъдат публикувани в сборник, а мултимедийните продукти - в диск.
Заявки за участие се подават до 10 януари, материалите - авторски приказки, резюме на драматизациите, проекти, есета, разкази, презентации и др., до 10 февруари, на grajdansko.ohridski@abv.bg в Word; а рисунките на адрес  Добрич, бул. Русия № 2, СОУ „Св. Климент Охридски.
През март журито ще определи най-добрите проекти, приказки, драматизации, рисунки, есета, презентации. Избраните рисунки ще участват в изложба по време на конференцията. До 10 март организационният ще обяви резултатите от предварителния подбор на сайта на СОУ „Св. Климент Охридски“. Класираните в трите възрастови групи материали, получават право на участие в конференцията "Семейство - училище - общество" на 22-23 април. Гост на форума ще бъде Коста Костов - главен експерт по Философия и гражданско образование в МОН. НДТ
 


Сходни връзки

НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ ОРГАНИЗИРА СОУ "СВ. КЛ. ОХРИДСКИ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди