изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:27 EEST
НАД 1,375 МЛРД. ЛЕВА СА ИНВЕСТИЦИИТЕ У НАС ЗА МИНАЛАТА ГОДИНА    
НовиниИнвестициите в България за миналата година са над 1,375 млрд. лева, съобщи пред журналисти в Добрич зам.-министърът на икономиката Любен Петров.



Те са реализирани от инвеститори от най-различни държави по света. Всеки ден в България има запитване от потенциален инвеститор. Имаше такива от Турция, Япония, Канада, Израел. Дори някои от чуждите инвеститори не желаят, докато не се случи реално инвестицията, да се рекламират през медиите, защото има обратно настроение в държавите, особено на европейските инвеститори, коментира зам.-министърът.
Интерес се проявява и към държавни предприятия от българската отбранителна индустрия. Потенциални партньори проявяват интерес към ВМЗ – Сопот, което бе с големи проблеми, но се възстановява, обясни Любен Петров. Има интерес от инвестиции и по линия на превъоръжаване на българската армия. „Надявам се, че със средствата, които с бюджет 2016 г. се отпуснаха за армията, макар да са малко, ще стартира превъоръжаването на българската армия и нашата отбранителна индустрия също ще може да участва в този процес, каза още Любен Петров.
Той е на посещение в Добрич във връзка със старта на инвестиционен проект за 6 млн. евро на китайски инвеститор. Китай е приоритетен партньор на България. Подехме инициативата за възстановяване на пътя на коприната. Надяваме се, че с общи усилия и такива добри примери китайските инвеститори в България ще стават все повече и повече. „Смятаме, че с официалното откриване на фуражния завод в Добрич ще може да се даде реален пример на китайските инвеститори как с пълната подкрепа на българското  правителство нещата се случват. Освен това, по оперативната програма „Иновации и конкурентноспособност“ тези инвеститори също могат да се възползват.
„Делът на китайските инвеститори у нас все още е по-малък, но потенциалът там наистина е огромен. Ние рекламираме България пред китайските инвеститори като врата към Европейския съюз. Нашите данъци са едни от най-ниските в ЕС и в света, реално оперативните разходи за разкриване на фирма тук са едни от най-малките, намалихме срока за регистрация на фирма. Опитваме се да въвеждаме нови и нови електронни услуги, за да може бизнесът да работи максимално бързо“, обясни зам.-министърът. Той подчерта, че идеята е и българските инвеститори да се чувстват добре в България, но и чуждите да бъдат добре дошли, за да може в условията на конкуренция, на пазарна икономика да се произвеждат все по-качествени продукти. Затова и по оперативна програма „Иновации и конкурентноспособност“ се насърчават максимално иновативни проекти, със съвременни технологии, които отговарят на световно ниво. НДТ
 


Сходни връзки

НАД 1,375 МЛРД. ЛЕВА СА ИНВЕСТИЦИИТЕ У НАС ЗА МИНАЛАТА ГОДИНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди