изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 17:34 EEST
ОТКРИХА В ГАРАЖ УБИТА ЖЕНА, ИЗДИРВАНА ОТ 10 МЕСЕЦА    
Ред и сигурностТрупът на 54-годишната Руска Костадинова Димитрова от Добрич, обявена за издирване от полицията преди повече от 10 месеца, е открит в гаража на семейството й, научи НДТ. Според директора на Областната дирекция на МВР старши комисар Веселин Колев се касае за убийство, извършено от сина й Тодор Димитров, на 28 години, който е задържан.

Съобщение от съпруга на потърпевшата, че не е виждал от известно време жена си, е получено на 26 април м. г., припомни Колев. На 29-и Руска Димитрова е обявена за общодържавно издирване. В деня на изчезването си е била облечена с червено долнище, зелена кафява блуза, обута с чехли. Жената страдала от психично заболяване и на моменти проявявала агресия.
На трупа на Руска се натъкнал съпругът й Пенко Тодоров Димитров. В събота около 9 часа той влязъл в гаража на семейната им къща, за да вземе дърва за печката им. Отворил капака на канала и още щом стъпил на първото стъпало видял трупа на жена си. Веднага се обадил на тел. 112, оставил вратата на гаража отворена и отишъл при съседката Парушка. Тя му дала хапчета на успокоение. Пред журналисти Пенко сподели, че постоянно влизал в гаража, но така и не е усетил миризма до сега. Съпругът разказа, че Руска два пъти се е тровела с хапчета и имал съмнения, че отново е посегнала на живота си. Той очаква резултатите от експертизата, която ще покаже причината за смъртта на жената. Пенко не е убеден, че синът му Тодор е убиецът. "Обвиняват го, че той я бил убил, но трябва да се докаже. Ще искаме тройна експертиза да се направи, за да се докаже, да не отива напразно 28-годишен…", споделя съпругът. Той разказва, че когато Руска изчезнала ходил из целия град, разлепял снимки. 
Руска ме гледа, аз съм напълно неподвижна, много добре се грижеше за мен, сподели съседката Парушка. "Според мене това е човек от техния двор - смята жената. - Защото тя като изчезна той започна да пуска приказки, че на "Добротица" са я видели, шофоьори на такситата му казали, че са я видели в Кранево. А тя жената нямаше стотинка за хляб да си купи". Съседката разказа, че Руска и Пенко имат две дъщери, едната живее в Полша, другата - в Германия. Пенко от години не работел, но пък синът им Тодор не оставал без работа. Парушка определя Руска като кротка жена, животът й бил много мизерен. "Тя вечер е ставала посред нощ да вземе едно кочанче мисир от гълъбите ми и тайно да си пече на котлона, тъй гладна, тъй гладна...", споделя съседката. И недоумява как толкова време на близките й на Руска не им е замирисало. "Значи това е вътрешен човек, от тази къща", смята Парушка.
Проведените оперативно-издирвателни мероприятия и извършените процесуално-следствени действия показват, че извършител на престъплението е синът на г-жа Димитрова, категоричен е старши комисар Веселин Колев. По думите му процесуално-следствените действия продължават. НДТ


 


Сходни връзки

ОТКРИХА В ГАРАЖ УБИТА ЖЕНА, ИЗДИРВАНА ОТ 10 МЕСЕЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди