изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:39 EET
До 2 месеца свалят от регистрация 350 000 коли (обзор)    
Новини Около 350 000 автомобила без застраховка „Гражданска отговорност“ ще загубят служебно регистрацията си до два месеца, предупреждават застрахователи.

„В момента гаранционният фонд изпраща писма на незастрахованите собственици на МПС-та с указания или да сключат „Гражданска отговорност“, или да свалят от отчет автомобила. Предвижда се и в рамките на 2-3 месеца да има единна система, която ще позволява автоматично дерегистриране”, съобщи пред БНР застрахователят Милен Петков.

Служебната дерегистрация на незастраховани автомобили се въведе с промяна в Кодекса за застраховане, приет през последните дни на 2015 г. Тогава беше намалена и глобата за шофиране без задължителната за автомобилистите полица от 400 на 250 лева.

„Целта е да се разреши проблемът с автомобилите с българска регистрация, ползвани от румънски, италиански и други граждани в чужбина. След това за катастрофи, предизвикани от тях, плаща българският Гаранционен фонд”, обясни пред “Труд” зам.-председателят на Комисията за финансов надзор (КФН) Ралица Агайн-Гури.
В момента само в Румъния има над 100 хил. автомобила с българска регистрация по оценки от застрахователния бранш.

Според промените регистрацията на автомобилите, които нямат сключена “Гражданска отговорност”, ще бъде служебно прекратявана от Пътна полиция. Все още не е ясно обаче как ще става връщането на регистрацията.

Същевременно изплатените обезщетения по застраховките „Гражданска отговорност” растат, показва статистиката на КФН. Към края на ноември общият им размер възлиза на 299 млн. лева, което е месечен ръст от 26,3 млн. лева.

http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

До 2 месеца свалят от регистрация 350 000 коли (обзор) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди