изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:25 EEST
ЗАПОЧВА ОБУЧЕНИЕ "УЧИЛИЩЕ ЗА РОДИТЕЛИ"    
НовиниМладежкият център Добрич стартира обучението "Училище за родители" в периода от днес до 14-и януари 2016 г. В него участие ще вземат две групи по 15 участници, настоящи и бъдещи родители до 29 години, на деца и младежи в риск от социално изключване, в неравностойно положение, роми и други етнически групи.





Основна цел на обучението е да се повишат знанията и уменията на участниците за ефективно родителство, чрез различни методи на обучение. Ще се използват ролеви игри, проучвания на случаи (case study), дискусии, имитиране на истински ситуации (симулации) и др.
В резултат на обучението, участниците ще осмислят вредата, която причиняват на децата си, лишавайки ги от образование. Те ще  се запознаят с вредите, които носят ранните бракове, както за бъдещите родители, така и за техните деца.  Ще получат повече информация за рисковете, които крие злоупотребата с алкохол и наркотици, ще усвоят умения за разпознаване на рисковото поведение.
През изминалата 2015г.,по проект BG06-102 "Младежки център Добрич - Вашето утре" се реализираха - образователни мероприятия- академия "Млад лидер", "Първи стъпки към успешна кариера", серия от Неформални обучения в човешки права и други. В тях с интерес се включиха над 180 младежи на възраст от 15 до 29 години, като повече от 20% от тях са младежи в риск от социално изключване - в неравностойно положение, роми и други етнически групи.
Проект BG06-102  "Младежки център Добрич - Вашето утре", се реализира с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия чрез Финансовия Механизъм на Европейското икономическо пространство. НДТ
 


Сходни връзки

ЗАПОЧВА ОБУЧЕНИЕ "УЧИЛИЩЕ ЗА РОДИТЕЛИ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди