изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:37 EET
Ердоган разкри: Терористът, окървавил Истанбул, е сириец    
По света Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган нарече експлозията, станала на централния площад на Истанбул "Султанахмет" терористичен акт. "Взривът е дело на самоубиец от Сирия", е заявил Ердоган, цитиран от тв канал NTV. "Решително осъждам терористичния акт на площад "Султанахмет", осъществен от терорист-самоубиец от сирийски произход. До момента имаме десет загинали. Сред тях са граждани на Турция и чужденци. 15 души са ранени", е заявил Ердоган.

Както бе съобщено по-рано, голяма част от жертвите са германски граждани - туристи, които са били на историческия площад. Сред загиналите има и турски полицай. Сред ранените пък има и гражданин на Южна Корея. От българското МВнР съобщиха, че до момента нямат информация за пострадали българи при атентата, станал в 10,20 часа местно време.

"Ислямска държава" окървавила Истанбул?

Според турските власти има голяма вероятност взривът на площада в Истанбул да е организиран от терористите от „Ислямска държава”. Това съобщава агенция Ройтерс, позовавайки се на изявления на двама представители на военното министерство на страната. Властите са се фокусирали върху тази версия заради обстоятелството, че атаката е била насочена срещу цивилни граждани и е извършена в туристически район.

Междувременно турският президент Реджеп Ердоган заяви, че страната е цел номер едно на действащите в региона терористични групировки. И отбеляза, че турските власти се борят с всички тях. http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Ердоган разкри: Терористът, окървавил Истанбул, е сириец | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди