изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:37 EET
Борисов за “Южен поток”: Активно мероприятие на зависими медии    
Новини Премиерът Бойко Борисов нападна част от медиите заради невярното твърдение, че проектът “Южен поток” ще се възобнови. За рестарт на проекта съобщи близкия до председателя на КРИБ Кирил Домусчиев вестник “Стандарт”, който следва и редакционната политика на изданията на Делян Пеевски. Самият премиер също демонстрираше добри отношение с главния му редактор Славка Бозукова.

“В края на миналата седмица министър-председателят бил толкова щастлив от възстановяването на проекта, че радостно потрил ръце и възкликнал: „Сега ще видят всички те дали Ердоган е добър, а Бойко – лош!“, написа изданието вчера.

Борисов започна коментара си отдалеч, като посочи, че голяма част от медиите в България са зависими – но не от правителството, а от интереси на “големи бизнесмени”.

“Първо, забелязвам в България един афинитет, едно хоби, едно любимо занятие, да не ги наричаме олигарси, а да ги наричаме големи бизнесмени или големия бизнес, както те обичат да се наричат, хоби към медиите. Няма един да няма вестник поне или електронен сайт, някои по няколко. И ако мислят, че техните войни или игрички, ще ги прехвърлят на държавата, това няма да им се случи. Голямо хоби си направиха с уж независимите медии. Всеки бизнесмен с вестник, радио, телевизия или сайт. И там като ги четеш, едно и също можеш да прочетеш, в зависимост коя група какви интереси защитават. Питам – може ли аз да не знам, че “Южен поток” ще се възобновява? И в същото време да пишат абсолютни лъжи, че някой от моето обкръжение, видите ли, обявяват как си протривам ръцете и викам: “Ще стане!”. След като ние с ЕК, с всички наши партньори, единственото, което сме казвали, е, че искаме газовия разпределител във Варна да поеме от 4-5 места, поне, газ. Водим преговори дори за съвместно участие на наши предприятия в Гърция и т.н.”, ядосан обясни Борисов.

“Някой да си прави активно мероприятие с подобно заглавие и след това същите тези услужливи сайтове на успели бизнесмени почват да ги коментират, все едно вече е факт. И се налага днес руснаците да го опровергават, ние да го опровергаваме, що за независимии медии? В България медиите, съгласен съм, че са зависими, но не от правителството. Обикновено във всичките тези класации за независимост излиза, че са зависими от правителствата или диктаторите там. В България най-малко влияние върху медиите има държавата. И неслучайно и БНР, и БНТ са най-опозиционни – никой, нищо не им е казал – нито веднъж”, каза Борисов.

Премиерът коментира и изявлението на бившия председател на ДПС Лютви Местан. “Другата голяма измишльотина – г-н Местан изведнъж заяви, че стъпил на руска мина. С цялото ми уважение към него – а когато Путин и Ердоган в Анкара прекръстиха и взеха “Южен поток” и го прекръстиха на “Турски поток”, когато взеха реакторите от АЕЦ “Белене” Турция, когато започна целият им износ на Турция да се пренасочва към Русия, докато ние и точно производителите, които г-н Местан защитава, да страдат най-много, каква мина тогава настъпваше? Тогава тея протурски руски интереси не бяха ли интересни за ДПС и лидера им Местан? Що за измишльотини сега, че едните били руснаци, другите били турци, третите били еди-какви си? Здрава логика има ли някой да ми каже – къде бяха тогава? За да излезе и да каже: “В момента ние стъпваме, България, на руско-турската атака срещу нас?” Къде беше тогава, че сега изведнъж си се сетил?

Опитвам се да запазя спокойствие и сигурно още ще го правя. Но такива измишльотини и всеки ден се опитват да ги тиражират и прехвърлят към нас, нито ще оставя ГЕРБ да носи тази отговорност, нито аз. Каква руска мина е настъпил? Нима Путин във всяко свое изявление не сочи мен и България като главен виновник, какъв руски интерес има някой в България в момента, за да го говори това. И услужливите му, големи бизнесмени, и със своите “независими” медии да го подкрепят? Или обратното? И едните лоши, и другите лоши – в тази игра добър няма!”, коментира той.  http://www.mignews.info

 


Сходни връзки

Борисов за “Южен поток”: Активно мероприятие на зависими медии | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди