изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:48 EEST
Три цели са залегнали в Програмата за управление на община Крушари за мандата    
Новини Три са основните цели, залегнали в Програмата за управление на община Крушари в настоящия мандат. Стратегическият документ ще бъде гласуван от общинския съвет на предстоящото заседание в края на месеца. В ефира на радио „Добруджа” Димитрина Желева посочи, че Програмата цели модернизиране на общинската инфраструктура, стабилизиране на местния поминък и по-активна маркетингова политика по отношение привличане на интерес към община Крушари. Акцент е поставен и върху сътрудничеството със съседните общини, посочи Желева.

През новия програмен период община Крушари планира да кандидатства по ПРСР с проекти за пълна рехабилитация на минимум 10 км. на четвъртокласна пътна мрежа и за ремонт на уличната мрежа в населените места. Идеята е средствата да се съсредоточат там, където кметове реализират най-добри резултати при събирането на данъци и такси.
Приоритет за настоящия мандат е да се промени обликът на общинския център. След като на територията на общината са разкрити девет пенсионерски клуба, през новия мандат ще усилията на общинското ръководство ще бъде насочено върху младежите. Обособени пространства, в които да бъдат изградени младежки клубове. 
Ще се работи за подобряване на достъпът на онлайн публични услуги. Ще продължат дейностите по подобряване на материално-техническата база в училищата и детските градини. По думите на Желева цел пред кметското ръководство е разкриване на алтернативни социални услуги. Преди 10 дни е сключен договор по проект „Подкрепа за достоен живот“, който е на стойност 500 хиляди. Той касае осигуряване на комплексно обслужване на хора с увреждания и хора над 65 години с частична или пълна невъзможност за самообслужване.
Желева припомни, че от началото на годината беше закрит Домът за деца с умствени увреждания в Крушари. Целта на общинското ръководство е, че модернизираният сграден фонд, с малки ремонти, да бъде превърнат в два центъра за настаняване от семеен тип за възрастни хора с увреждания.
Общината ще продължи да си партнира с РИМ-Добрич по повод археологическите разкрития край Абрит.
http://dobrudjabg.com
 


Сходни връзки

Три цели са залегнали в Програмата за управление на община Крушари за мандата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди