изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 04:51 EEST
ДОБРИЧЛИИ МАСОВО ЗАРЕЖДАТ НА БЕНЗИНОСТАНЦИЯТА НА МАРЕШКИ ВЪВ ВАРНА    
ИкономикаГраждани разказаха, че на бензиностанцията на Веселин Марешки Варна тези дни постоянно има зареждащи, както от Добрич, така и от Шумен и други градове в Североизточна България. Някои дори пълнели туби от евтиното гориво. Шофьори изчислили, че при цена на дизела от 1,59 лева за литър, ако си напълниш целия резервоар на автомобила, си избиваш транспортните разходи до Варна и обратно, и пак имаш икономия от 10-15 лева.

Освен това, при плащане с карта, цената била с още 5 стотинки по-малка.  Оказало се, че заради конкуренцията на Марешки във Варна цените и на другите горива са по-ниски в сравнение с Добрич.
Добричлии се надяват бизнесмена да открие обект и тук, за да се понижат цените на горивата и да не трябва добруджанци да пътуват до Варна, за да заредят автомобилите си по-евтино.
Припомняме, че в края на миналата година единствената бензиностанция във Варна на местния бизнесмен Веселин Марешки, известен в страната с едноименната си верига "нискобюджетни" аптеки, предизвика поевтиняване на дизела и бензина в града, след като свали цените им с около 30 стотинки.
Веднага след това на тези цени реагираха и останалите бензиностанции в града, като започнаха да продават дизел за 1,79 лв., а А95 за 1.78 лв.
От понеделник цената на дизела в бензиностанциите на Марешки падна под психологическата граница от 1.60 лева.
В края на миналата година пред "Капитал" участници на пазара на горива у нас сведоха вариантите за постигане на ниските цени на бензиностанциите VM на Марешки до три:
Първо - контрабандно гориво с неясно качество, което ощетява държавата и клиентите. Второ - срещу 10 хил. лв. загуби от бензиностанцията на месец Марешки си прави доста успешен PR. Трето - disruptive модел, който доказва, че големите бензиностанции продават с големи маржове.
Междувременно цените на петрола на световните пазари продължават да падат. Пред "Капитал" обаче Марешки заяви, че отдавна е обмислял влизането си на пазара на горива и спадът на цените на петрола е просто съвпадение.
Според четири независими източника на изданието, един от които от "Лукойл България", Марешки зареждал дизела на бензиностанцията си от компанията "Полисан", в която акционери са Людмил Вълков и дружеството, регистрирано в Молдова, "Индустриал инвест".
"Разбирам, че наши количества са стигнали до него, но през дистрибутори, не директно", заяви преди време Христо Вълков, един от двамата представители на "Полисан".
Но на въпроса дали купува от "Полисан" Марешки отговори "нямаме такъв доставчик". Според него горивото му е от дистрибутори на "ОМВ България", "Ромпетрол България" и "Лукойл България". "Единственото, което правим, за да продаваме по-евтино, е по-малкият марж между цени на едро и цени на дребно", обясни за пореден път той, пише „Дневник“. НДТ


 


Сходни връзки

ДОБРИЧЛИИ МАСОВО ЗАРЕЖДАТ НА БЕНЗИНОСТАНЦИЯТА НА МАРЕШКИ ВЪВ ВАРНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди