изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:50 EEST
Иран обяви 18 януари за „черен понеделник” за петролния пазар    
По света Санкциите срещу Иран, които включват и ограничения да продава добит в страната петрол, вероятно ще паднат на 18 януари, понеделник, съобщи „Блумбърг” като се позова на информация от заместник-министър на иранското външно министерство.

Очаква се окончателният доклад на МАГАТЕ, който потвърждава мирната същност на ядрената програма на Техеран да излезе в петък. Следва заседание на представителите на шестте страни от Западна Европа и САЩ да направят официално изявление и да отменят санкциите.

Затова от 18 януари Иран може да възобнови доставките на петрол за световния пазар, които бяха преустановени през 2011 година. От властите в Техеран вече бе съобщено, че страната ще предложи в началото 500 000 барела на денонощие и ще продава „на всякаква цена”.

До няколко месеца иранският нефт ще достигне до 1 милион барела на денонощие. Освен добит в момента петрол, в ирански хранилища и на танкери има около 51 милиона барела, които също ще излязат на пазара.

Затова излизането на Иран на пазарите ще бъде нов „черен понеделник” за цените на петрола, прогнозират експерти. Ще са необходими около 18 месеца, за да може предлагането и търсенето на световния пазар отново да се балансира. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Иран обяви 18 януари за „черен понеделник” за петролния пазар | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди