изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:36 EET
Страхотна новина! Гришо на финал в Сидни    
Спорт Григор Димитров се класира за финала на тенис турнира в Сидни. Българинът победи с 2:0 сета (6:2, 7:6) Жил Мюлер и си осигури директен двубой за трофея в австралийския град. Така за първи път след 15 месеца първата ни ракета ще играе двубой от последния етап на АТР тура.

Гришо демонстрира тенис от висока класа през цялата среща и почти не остави шансове на състезателя от Люксембург.  На финала Димитров ще се изправи срещу победителя от мача Темураж Габашвили (Русия) и Виктор Тройцки (Сърбия), които играят в момента.

ПЪРВИ СЕТ
Срещата започна по прекрасен начин за българина, който успя да пробие Мюлер още в първия гейм. Вторият беше спечелен без проблем от първата ни ракета и той набързо поведе с 2:0. Следващата част бе за тенисиста от люксембург. Последва прекъсване на двубоя заради неблагоприятните метеорологични условия в Сидни. Малко след 08:00 часа двубоят бе подновен. Гришо сервира и хладнокръвно взе гейма. В следващите две части двамата тенисисти спечелиха сервиранията си. Последва нов пробив на първата ни ракета за 5:2. В следващия гейм Гришо бе безкомпромисен и спечели сета - 6:2. 
set1.jpg

ВТОРИ СЕТ

Вторият сет започна равностойно. Двамата тенисисти демонстрираха тенис от висока класа. Мюлер спечели първия гейм, въпреки голямата съпротива на Гришо. Последва безапелационен успех на българина във втората част. В следващите геймове нямаше изненади и двамата тенисисти спечелиха своите сервирания, за се стигне до 5:6 за Мюлер . Последва кратко прекъсване на двубоя заради дъжд. След подновяването на играта Гришо спечели следващата част без особени трудности за 6:6. В крайна сметка сетът се реши с тайбрек. Григор осъществи първи минипробив, а с помощ от мрежата стигна до 4-2 и при този резултат двамата смениха полетата. С ас Мюлер се доближи до 5-4 преди двата сервиса на българина. С невероятен форхенд Димитров стигна до два мачбола и реализира още първия.
set2.jpg
set21.jpg

С успеха Григор си осигури 150 точки за световната ранглиста и $37,900 от наградния фонд, както и първи финал от този в Стокхолм през есента на 2014-а.
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Страхотна новина! Гришо на финал в Сидни | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди