изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:43 EEST
9200 евро глоба за носене на бурка в Швейцария    
По света Италианско говорещият кантон забрани бурките в магазини, ресторанти, публични сгради както и зад волана на колите. Швейцарският регион Тичино предприе крайна мярка с цел да ограничи носенето на бурка на публично място. Ако служител на реда ви види там с т.н. хиджаб, който закрива напълно лицето ви, той моментално ще ви глоби с 9200 евро. Италианско говорещият кантон забрани бурките в магазини, ресторанти, публични сгради както и зад волана на колите.

Няма да бъдат правени изключения за туристи, но са разрешени маските и каските. Почти две трети от населението на кантона гласува за забраната на бурките преди 2 години на специален референдум. Той е част от пряката демокрация в страната, която позволява референдум за всеки въпрос, стига да се съберат определен брой подписи.

Според организаторите на референдума той е пряко послание към ислямистите, които вече са емигрирали в кантона, а и в останалите части на Швейцария. „Тези, които искат да се интегрират, са добре дошли“, добавиха инициаторите на подписката, „Но тези, които не зачитат нашите ценности и искат да си изградят паралелно общество, базирано на религиозни закони, не са добре дошли при нас“.

Припомняме ви, че във Франция, Белгия и Холандия също са забранени фереджетата. И макар европейските власти да скочиха срещу забраната, местните съдилища не се трогнаха ни най-малко. Забраната на бурки в цяла Швейцария обаче беше отхвърлено от парламента през 2012 г. Пет кантона също отхвърлиха подобна забрана. В страната има около 40 000 жители, които изповядат Исляма. Те представляват 5 процента от населението. http://bulnews.eu

Порнозвезда покорява Боливуд в бурка /18+/

Австрийски тийнейджърки, избягали при джихадистите, искат у дома

Белгия първа в Европа забрани бурката

 


Сходни връзки

9200 евро глоба за носене на бурка в Швейцария | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди