изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:00 EEST
ЦОНКО ЦОНЕВ ПРЕД НДТ: ВМЕСТО В КАМЕН БРЯГ, ДЖО ЛОУТЪН ЩЕ ПЕЕ "ЮРАЯ ХИЙП" В ТУТРАКАН    
ИнтервютаЕкскметът на Каварна Цонко Цонев ще посрещне изгрева за пръв път от толкова години не на брега на Камен бряг, а заедно със своя приятел Джо Лоутън и неговата знаменита "Юрая Хийп" на брега на Дунав в Тутракан. Кметът на града Димитър Стефанов се оказа много по-предприемчив и любезен домакин на знаменателното събитие, отколкото наскоро избраната кметица на Каварна Нина Ставрева. Жалко е, че Добричка област осиротя откъм това неповторимо събитие, безспорна заслуга за което имаха Цонко Цонев и неговите приятели от Б.Т.Р. Утешението е, че празникът на изгрева все пак ще бъде в Добруджа.


- Г-н Цонев, официално с приятеля Ви кмета на Тутракан Димитър Стефанов, обявихте, че тази година популярния Джулай от Камен бряг се мести в Тутракан на брега на Дунав. Разкажете как стана така?
- Това няма да е първия Джулай на брега на Дунав. Вече три години подред се провежда, като тази година участие ще вземат момчетата от Б.Т.Р. и Джон Лоутън - изпълнителите, които обикновено посреща юлското слънце на Камен бряг. С кмета на Тутракан сме приятели от години и той ме покани и мен, така че и аз ще бъда тук на Джулая. Днес /б.а. в петък/ се чухме и с Христо Мутафчиев. Миналата година в Тутракан беше авторът на песента Кен Хенсли. Аз лично съм водил Б.Т.Р. и Джон Лоутън и те са идвали в Тутракан и им харесва. Заедно посетихме фестивала "Огененият Дунав". Говорихме с Митко Стефанов и се обадихме на Наско и групата и те приеха с радост, като казаха, че досега никой не ги е търсил и тогава нямат ангажименти, така че и те ще бъдат част от шоуто. По традиция аз изпълнявам винаги припева на песента "Lady in black", като тази година може да изпея цялата песен.

- Кметът на Каварна Нина Ставрева е категорична, че отново ще има Джулай на Камен бряг, как ще коментирате това?

- Както вече споменах, изпълнителите, които участват всяка година - Б.Т.Р. и Джон Лоутън споделиха, че досега никой не ги е търсил. Това са известни изпълнители и този тип договори се правят предварително. Дори в момента Лоутън е на турне в Япония със своята група, която вазстанови - "Луцифер френд". От друга страна Джулая е заложен в културния календар на общината и ми е странно, че не се предприемат действия по организирането на мероприятието.

- След новогодишния концерт на Йорн Ланде, сега и Джулай на практика ще има не в Каварна. Какво ще стане с рок феста?
- Фестивалът има организатори, като община Каварна във всичките години е била съорганизатор. Не знам каква е организацията. Аз самият като рок фен очаквам с нетърпение да бъдат обявени дати на концертите, кои ще са участниците и хедлайнерите. Ще се радвам да има рок фест в Каварна и ще си купя билети да посетя концертите.

- Къде точно ще се проведе Джулая в Тутракан?
- На брега на Дунав. Има широко място, което дава възможност да се направи голям палатков лагер. Общината от своя страна ще вземе обезопасителни мерки. Различното от Камен бряг е това, че ние започвахме в полунощ, докато Стефанов и екипът му обявиха, че началото ще е вечерта на 30 юни от 20 часа. На сцената ще пеят млади групи от Тутракан, от Силистра. Освен Б.Т.Р. участие ще вземат Васко Кръпката и "Подуене блус бенд". Очаква се да има много хора, още повече, че Румъния е съвсем близо и там също ще има добра разгласа.

- Г-н Цонев, как приемате идеята на кмета Нина Ставрева да има дни на руската култура в Каварна?
- Лично аз съм "за", когато има надграждане и очаквам да видя такова. Но по отношение на руската култура държа да отбележа, че тя буквално е шествала в Каварна. Да не забравяме, че още през 2005 г. в Каварна гостува "Краснознаменный оркестр". Освен тях в Каварна са били едни от най-добрите руски рок банди - "Ария" и "Черны обелиск". Два пъти на сцената са гостували при нас "Любэ". В каварна гостува и Филип Киркоров. Наред с изпълнителите не бива да пропускаме и гостуването на театрали. При нас в Каварна е била един от най-големите режисьори Наталия Бондарчук с постановка на Младежки московски театър. Явно някои вече са забравили. Затова за мен е интересно да видя нещо повече и да има надграждане по отношение на руската, а и не само, култура.
НДТ и ndtnews.hopto.org




 


Сходни връзки

ЦОНКО ЦОНЕВ ПРЕД НДТ: ВМЕСТО В КАМЕН БРЯГ, ДЖО ЛОУТЪН ЩЕ ПЕЕ "ЮРАЯ ХИЙП" В ТУТРАКАН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди