изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 20:49 EEST
НАШИЯТ ЮБИЛЯР    
Светска клюкаЧестита 2016 г. на нашия юбиляр – Станчо Пеев Станчев, акордеонист и художествен ръководител на състава за градски шлагери „Добрич“ към народно читалище „Йордан Йовков–1870“. Днес - 16 януари, той навършва 60 години. 40 от тях той е посветил на музиката. Тя е неговият живот, изпълва душата и сърцето му. Колкото е добър инструменталист, толкова е и отличен вокалист. В репертоара си изпълнява не само българска народна музика, но и такава на балканските народи. Негови изпълнения, индивидуални или със състави, са звучали по фестивали, клубове и площади, не само в България, но и в Полша, Унгария, Русия, Турция и Румъния.

Когато засвири и запее Станчо, настава магия от звуци. Магията на въздействието от неповторимото богатство на фолклора и майсторството да се поднесе по най-виртуозния начин. Признание за неговия талант са многобройните награди, които е получавал през годините.
Със Станчо Станчев работим от 1998 г. в състав „Добрич“, а от 2004 г. - и със състав „Антица“ към РО на сляпо-глухите. Понякога ангажиментите са много, но той винаги успява да бъде точен, полезен и ангажиран със задачите на съставите.
Старата година изпрати с малко здравословни проблеми, но вярваме, че новата ще е по-спокойна, за да държи още дълго време здраво акордеона, да пее със сърце и душа за своята публика, защото „който пее, зло не мисли“! Честит юбилей!
Уважаеми читатели на „Нова добруджанска трибуна“,  честита 2016 г. Да е здрава, мирна и благодатна! Такава да бъде и за колектива на вестника, за да четем с интерес всеки техен брой.

Състав за градски шлагери „Добрич“
 


Сходни връзки

НАШИЯТ ЮБИЛЯР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди