изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 10:55 EEST
Кметът на Добрич издаде заповед във връзка с усложнената метеорологична обстановка    
Новини

Кметът на Добрич Йордан Йорданов издаде заповед с оглед на създалата се усложнена метеорологична обстановка и обилния снеговалеж придружен със силен вятър прeз последните два дни.



С нея той нарежда:
Всички граждани от Община град Добрич да проявят отговорност и активност и излязат пред домовете си за почистване на прилежащите им блокови пространства и тротоарни площи, с цел нормална проходимост  и движение на пешеходците.

Собствениците на  магазини, заведения за обществено хранене и други такива обслужващи населението на територията на Община град Добрич, да създадат необходимата организация за почистване на падналия сняг.

Управителя на А.С.А. „България ” ЕООД Филиал Добрич да мобилизира цялата изправна налична техника и създаде организация и режим на работа за почистване  и опесъчаване на уличната мрежа на общината с цел нормализиране движението на градския транспорт.

Ръководителите на търговски дружества, фирми и организации имащи налична техника пригодена за работа в тежки зимни условия, да създадат необходимата организация и почистят прилежащите им площи и вътрешни фирмени пътища с цел нормален достъп.

Забранявам паркирането на лични МПС на пътните платна, като паркирането на същите да става на места, които не затрудняват  снегопочистващата техника, с цел ефективно  снегопочистване.

Контрол по почистването на тротоарните площи да бъде осъществяван от инспекторите по опазване на околната среда  от дирекция „Устройство на територията инфраструктура и околна среда“ в Община град Добрич.

Контрол по неправилно паркиралите автомобили по пътните платна затрудняващи снегопочистващата техника да бъде осъществяван от органите на КАТ „Пътна полиция“ и  на І-во РУ на МВР.

За неизпълнение на разпореждания на контролиращият орган във връзка  с непочистени площи и неправилно паркирани МПС да се съставят административни актове.

           


 


Сходни връзки

Кметът на Добрич издаде заповед във връзка с усложнената метеорологична обстановка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди