изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:56 EEST
Шокиращо: Патолог скрил раните на убития Тодор?    
Новини От какво е починал 18-годишният Тодор Йорданов, пребит до смърт от братята Десислав и Иван Дамянови? Отговор на този въпрос трябва да има до две седмици. Дотогава трябва да е готова хистологичната експертиза, която да докаже имало ли е сърдечни проблеми момчето. Ученикът издъхна в центъра на Враца на 12 януари. Първоначалното патоанатомите не бяха намерили нито един удар по тялото му. След втората експертиза обаче се оказа, че са му нанесени 28 удара. Недоумение как е станало това изказа и семейството на момчето.

"Как така на първата аутопсия няма никакви следи, а на втората има 28 рани - кой го преби това дете? Единственото обяснение е, че патологът, който е направил това заключение, не си е свършил работата", коментира майката Цецка. Според нея може да му е било платено, за да бъдат оневинени двамата обвиняеми - братята Иван и Десислав Дамянови с прякор Поничките, пише "Стандарт". От петък с решение на състав на окръжния съд братята са под домашен арест. Вчера окръжната прокуратура във Враца обжалва мярката. Държавното обвинение настоява пред Апелативния съд в София, че Поничките трябва да останат в ареста. Какво ще решат столичните магистрати обаче ще стане ясно на 26 януари, за когато ще се гледа мярката за неотклонение.

Вълната от протести във Враца продължава. Още от 07.00 часа сутринта вчера на улицата в града се бяха събрали съученици на 18-годишния младеж и негови съотборници от клуба по таекуон-до, които са недоволни от решението на съда обвиняемите да останат под "домашен арест". Пред входа на съдебната палата бяха поставени цветя. "Както с лекомислие тъпчат тези цветя, така с лекомислие тъпчат нашите деца, бъдещето на България, така потъпкват общественото мнение", каза майката на Грета - приятелката на убития. Един от приятелите на Тодор заяви, че има много версии за смъртта на младежа, но със сигурност той не е бил агресивен. Недоволните призоваха съда да си свърши добре работата и очакват адекватна присъда.

Пред Нова тв Ивайло - братът на починалия младеж, отрече информация, че нямат пари за погребението. "Не знам кой извъртя нещата. Става дума за средства за адвокатите", поясни той. Ивайло допълни, че идеята за тези адвокати е дошла от хора, живеещи във Франция, които са им обяснили, че за да се свършат както трябва нещата, ще са необходими доста пари. Той разказа, че очевидец на трагедията е чул как братята Иван и Десислав, с прякор Поничките, са заявили на Тодор: "Сега ще видиш какво ще се случи като дойде полицията". Изводът, който си прави Ивайло е, че двамата са наритали колата на момчето така, че да изглежда, че той ги е блъснал и да предявят претенции.

Бащата на приятелката на Тодор - Грета пък сподели, че дъщеря му още не може да се съвземе и пие много силни успокоителни.

Нов случай на агресия на пътя потресе междувременно Видинско. Младеж е преби шофьор и потроши колата му. Около 22.30 ч. 41-годишен жител на Димитровград подал сигнал, че на пътя в квартал Бабуя в село Арчар, докато се движел към Монтана, е бил нападнат от неизвестни лица. Те счупили стъклото на предната дясна врата на "Сеат"-а му. Извлекли мъжа и го пребили. Извършителят се оказа 24-годишният К.Д. от Арчар, който е криминално проявен. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Шокиращо: Патолог скрил раните на убития Тодор? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди