изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:36 EET
"БЯЛАТА ЛАГУНА" Е С ПОДКРЕПАТА НА ГУБЕРНАТОРА    
Туризъм Областният управител Детелина Николова подкрепи ваканционно селище „Бялата лагуна” за участие в конкурса „Инвеститор на годината“, съобщиха от пресцентъра на областна администрация. Оттам съобщават, че Българската агенция за инвестиции организира за десети пореден път годишните награди "Инвеститор на годината". Конкурсът цели да отличи най-значимите инвестиционни проекти, реализирани през 2015 г. Ваканционно селище „Бялата лагуна" е съвместна инвестиция на собственика на ваканционния обект - "Албена" АД и международната туристическа компания „Томас Кук Скандинавия", която възлиза на стойност над 40 млн. лева.

Клубното селище бе открито през юни, като за сезон 2015 е работи на пълен капацитет. Комплексът разполага с 226 студия и апартаменти на първа линия и 70 в паркова зона. Ваканционно селище „Бялата лагуна" се определя като двигателят за увеличаването на скандинавските туристи не само в региона, но и за цялото северно Черноморие. През активния туристически сезон бяха посрещнати гости от четирите скандинавски страни - Швеция, Дания, Финландия и най-вече Норвегия. Реализираният проект осигури 200 работни места, което значително намали нивото на безработицата за града и региона. Новото ваканционно селище „Бялата лагуна" е инвестиция в община Каварна в посока промяна на имиджа на България като туристическа дестинация и налагане на по-добри и качествени туристически продукти, които привличат платежоспособни клиенти. Местонахождението на обекта е в непосредствена близост до голф игрище Тракийски скали. Селището е четири звездно, като в него са разположени, два ресторанта, няколко басейна, супермаркет, фитнес с панорамна морска гледка. В допълнение за всеки по нещо има и сцена за вечерна анимация и концерти на плажа. Всичко това дава основание, ваканционно селище „Бялата лагуна" да бъде определено като най-значимият осъществен проект в община Каварна за 2015 г. Областният управител Детелина Николова напълно подкрепи инвестиционния проект и пожела успешно представяне и номиниране на конкурса. Церемонията по награждаването ще се състои в началото на тази година.

БЕЛ. НДТ И ndtnews.hopto.org: Уточняваме, че инвестиционният проект бе реализиран по време на кметуването в Община Каварна на Цонко Цонев.


 


Сходни връзки

"БЯЛАТА ЛАГУНА" Е С ПОДКРЕПАТА НА ГУБЕРНАТОРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди