изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:37 EET
„Газпром” разтрогна договора за „Южен поток”    
По света Публичното акционерно дружество „Газпром“ обяви разтрогването на договора по проекта за газопровода „Южен поток“, предаде ТАСС, цитирайки официално съобщение на "Газпром". Бордът на директорите на „Газпром“ е одобрил сключването на споразумение с компанията South Stream Transport B.V. за прекратяването на договора, с който на „Газпром експорт“ се възлагат задължения за транспортирането на газ.

Компанията South Stream Transport B.V. се е съгласила да освободи „Газпром“ от изпълнението на всички задължения по договора, подписан на 2 октомври 2013 година.

Проектът "Южен поток" се оценяваше на 15,5 милиарда евро и беше с капацитет от 63 милиарда куб.м.

Миналата седмица български медии съобщиха, че работата по проекта „Южен поток“ ще бъде възстановена в близките няколко седмици.
Руското министерство на енергетиката реагира, като негов представител коментира пред ТАСС, че статутът на проекта за газопровод "Южен поток" остава без промяна, той е спрян. “Статутът му остава без промяна, проектът е спрян“, заяви представителят на министерството.
„Преговорите за "Южен поток" са прекратени. Няма основание за тяхното възобновяване”, коментира и Дмитрий Песков, говорител на президента Владимир Путин. "В момента такъв проект не съществува. Той беше прекратен. Следователно няма тема за преговори", заяви Песков.  http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

„Газпром” разтрогна договора за „Южен поток” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди