изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:54 EET
"Российская газета": ЕК забрави България при разпределението на парите    
Европейски съюз България не е получила нищо при разпределението на средствата за инвестиционни проекти от специалния фонд на ЕС в размер на 350 млрд. евро. Одобрени са били основно предложения на предприемачи от Франция, Дания и Италия, съобщава "Российская газета". Български наблюдатели коментират, че желанието да се помогне на най-нуждаещите се страни в ЕС е останало само на хартия. Основният бенефициент на фонда, създаден по инициатива на председателя на ЕС Жан-Клод Юнкер, са станали най-развитите икономики.

България е подала заявка за 38 млн. евро за финансиране строителството на свързващ газопровод с Гърция. Но тази молба не е била удовлетворена. След това българското правителство получило писмо от Юнкер, в която пишело „Благодаря Бойко, благодаря България“.

По оценки на експерти, от транзита на руски газ по газопровода „Южен поток“ България всяка година е могла да получава около 400 млн. евро.

Но и проектът не беше реализиран под натиска на ЕК и американското лоби в лицето на сенатор Джон Маккейн. Политикък специално пристигна в София, за да недопусне реализирането на газовата сделка с руснаците.

Български политолози изказаха мнение тогава, че за отказа от изгодния енергиен проект правителството ще получи допълнително финансиране от Брюксел. Но действителността показа, че тези надежди са били напразни. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

"Российская газета": ЕК забрави България при разпределението на парите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди