изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 12:22 EEST
ДО 31 ЯНУАРИ СЕ ПОДАВАТ ДЕКЛАРАЦИИ ЗА ВОДОПОЛЗВАНЕ    
ИкономикаДо края на януари се подават декларациите за дължимите такси и ползваните водни обеми, а до края на март се заплащат дължимите такси за водовземане и ползване на воден обект, напомня на сайта си Министерството на околната среда и водите.

С подаването на декларация дължимите такси се заплащат за водовземане и/или за ползване на воден обект за изминалата 2015 г. и за представяне от водоползвателите на доклади по чл. 48, ал. 1, т. 12 на Закона за водите за изпълнението на условията в издадените им разрешителни до 31 март, когато изтича крайният срок, припомнят още от ведомството. Размерът на таксата се определя съгласно Тарифа за таксите за водовземане, за ползване на воден обект и за замърсяване.
Съгласно Закона за водите, титулярите на издадени разрешителни представят ежегодно до 31 януари в съответната басейнова дирекция декларации, в които се включва информация за дължимата такса и ползваните водни обеми. Декларациите се предоставят до края на месец януари. В тях се вписват данни, съгласно условията, заложени в съответното разрешително и размерите на съответните такси, посочени в цитираната тарифа.
Заплащането на таксите се извършва само по банков път по сметката на съответната Басейнова дирекция. НДТ


 


Сходни връзки

ДО 31 ЯНУАРИ СЕ ПОДАВАТ ДЕКЛАРАЦИИ ЗА ВОДОПОЛЗВАНЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди