изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 09:26 EEST
В Молдова става страшно! Протестиращи нахлуха в парламента, крещят "Долу мафията"! (ВИДЕО)    
По света Протестиращи пред парламента на Молдова нахлуха в сградата и вървят към втория етаж, където е заседателната зала са народните избраници. Полицаи умоляват хората да се разпръснат, заявявайки, че няма никой там и депутатите вече са изведени по подземен тунел, съобщава lifenews.ru.

Протестиращите обаче не си тръгват, а искат среща с народните избраници. Чуват се викове „Долу депутатите”, „Долу мафията”, „Долу правителството” и „Победа”. Хората в бившата съветска република излязоха на улицата след като днес бе утвърден нов състав на правителството без никакво обсъждане, без да е ясна програмата му и какво точно ще правят министрите. 

Това стана с гласовете на 57 депутата, като в залата са присъствали 67 от общо 101 народни избраници.
Полицията, охраняваща сградата на молдовския парламент в столицата Кишинев, е употребила сълзотворен газ срещу протестиращите граждани, предава РИА Новости.

Напрежението в центъра на Кишинев е ескалирало при опит на демонстранти да проникнат на територията на сградата през задната врата. Пред парламента незабавно е бил поставен полицейски кордон, с който протестиращите са влезли в сблъсъци. Силите на реда са употребили палки и сълзотворен газ, за да разпръснат демонстрантите.

По-рано стана ясно, че и десетки журналисти са блокирани в пресцентъра на народното събрание. 
http://www.blitz.bg



 


Сходни връзки

В Молдова става страшно! Протестиращи нахлуха в парламента, крещят "Долу мафията"! (ВИДЕО) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди