изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:54 EET
ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Нова заплаха за ДАЕШ: Още два ракетоносеца с „Калибр” навлязоха в Черно море!    
По света На пристигналите преди няколко месеца в Черно море нови ракетоносци „Серпухов” и „Зеленый Дол”, снабдени с универсални ракетни комплекси „Калибр-НК, вече е издигнат Андреевски флаг.

Церемонията се е състояла в постоянното си базиране в Севастопол. Двама моряци изнесли от църковния храм флаговете, обилно напръскани с осветена вода, и се отправили към пристана, където чакали за церемонията построените черноморци и кадети от Президентското училище. По сигнал на командващия флота Александър Витко флаговете са издигнати на мачтите.

Журналисти са допуснати до „Серпухов” и първото нещо, което им е направило впечатление са човешките условия за работа и почивка. Например рулевият, който стои зад щурвала четири часа абсолютно прав, е предвидена удобна опора за гърба и подлакътни опори за удържане при буря. Във всяко помещение има видеонаблюдение.

Кораби с възможностите като Малките ракетни кораби (МРК) „Серпухов” и „Зеленый Дол” не са влизали в това пристанище от десетилетие, тъй като не са с тактическо предназначение, но решават и оперативни задачи. Това са четвъртият и петият съд от проекта за МРК. Първите три – „Углич”, „Град Свияжск” и „Великий Устюг” през ноември от Каспийско море изстреляха 26 крилати по цели в Сирия.

Корабите са построени в град Зеленодолск в средното течение на Волга. Прехвърлили се в Черно море по 100-километровия Канал Волга-Дон. Плитководието за тях не е проблем, тъй като движителят им водометен, а не обичайно корабно витло, задвижван от четири дизелови двигатели с мощност над 7000 кВт. Корабът притежава уникална маневреност, може да завива в обратна посока почти на място.

Най-забележителното при тях е, че при дължина само 74 м и водоизместимост 950 тона имат инсталирани 8 пускови шахти за ракети „Калибр”.

Основното оръдие отпред с калибър 100 мм осигурява темп на стрелбата до 100 изстрела в минута. Зенитно-артилерийската установка „Дует” се състои от две 6-цевни оръдия 30 мм, които изграждат огнена завеса.  http://www.blitz.bg

ПОСЛЕДНИ 10 ПУБЛИКАЦИИ НА ТЕМА ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ
  1. Русия удари "Ислямска държава" с пълна мощ, братушките громят терористите с ново оръжие (видео)
  2. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Без жалост! Руската авиация унищожи пореден склад за нефт (ВИДЕО)
  3. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: ТАСС: Президентът на Чехия призова към физическата ликвидация на „Ислямска държава“ и нейните лидери
  4. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Сирийски МиГ-ове за първи път прикриват руски щурмоваци по време на акция
  5. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Китай може да се присъедини към Русия срещу „Ислямска държава“
  6. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Избягали от плен на ИД деца разказват за подготовката на камикадзета /ВИДЕО/
  7. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Мощен удар на руските ВКС шокира терористите (ВИДЕО)
  8. Войната срещу идил: Фронтова сводка: Двоен мощен удар срещу "Ислямска държва" (ВИДЕО)
  9. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Офанзива: Армията на Дамаск щурмува с ураганен огън бастиони на терористите в Алепо и Латакия (ВИДЕО)
  10. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Терористи от ДАЕШ с бой и гаври отвличат кюрдски момичета за секс робини (ВИДЕО)
 


Сходни връзки

ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Нова заплаха за ДАЕШ: Още два ракетоносеца с „Калибр” навлязоха в Черно море! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди