изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:02 EET
ОПТИМИЗИРАТ СТРУКТУРАТА НА ОБЩИНСКАТА АДМИНИСТРАЦИЯ    
НовиниНова структура на общинската администрация е внесъл в Общинския съвет кметът на Добрич Йордан Йорданов. Предстои местният парламент да одобри и общата численост на администрацията.

При разработването й са взети предвид препоръките от Министерство на финансите от май 2015 година, указващи необходимостта от предприемане на незабавни действия за анализ и оценка на числеността на персонала в делегираната от държавата дейност „Общинска администрация”, чиито заплати се финансират за сметка на средства от държавния бюджет и/или със средства от собствени приходи.
Посочено е още, че ще се осъществява текущ анализ на данните за натуралните показатели, отразени в отчетите за бюджета за 2015 г. и ще се проследява текущо тенденциите в числеността на служителите в дейността. Това наложи да бъдат преразгледани функциите и структурата, с цел оптимизиране на разходите за персонала.
С оглед на посочените мотиви, по-доброто управление на разходите за заплати и не на последно място спазването на финансовата дисциплина, предлагам общата численост на персонала на общинска администрация да се намали с 5 щатни бройки и от 160 да стане 155 щатни бройки. НДТ


 


Сходни връзки

ОПТИМИЗИРАТ СТРУКТУРАТА НА ОБЩИНСКАТА АДМИНИСТРАЦИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди