изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:38 EEST
ГЕРБ издига Димитър Николов за президент, а не Йорданка Фандъкова, за да не загуби София    
Политика Росен Плевнелиев няма никакви шансове, ако се яви като независим, смятат политолози. ГЕРБ има няколко успешни кметове, които могат да спечелят президентските избори. Това са градоначалниците на София Йорданка Фандъкова и на Бургас Димитър Николов. Фандъкова най-вероятно няма да бъде номинирана, защото има опасност ГЕРБ да загуби евентуалните частични избори за кмет на столицата.

Интересната теза разви в сутрушния блок на бТВ политологът доц.Димитър Димитров. Според него ГЕРБ трудно ще извади силна кандидатура, която да спечели вота с такава убедителна предника като Фандъкова. Още повече, че и Реформаторският блок има силни позиции София.

Заради това не е изключено да се издигне Димитър Николов, който има пълна подкрепа в Бургас и със сигурност посоченият от него кандидат с лекота би спечелил частичните избори.

В сутрешния блок гостува и проф.Михаил Константинов, който уточни, че няма как президентът 2001-2011 г. Георги Първанов да се кандидатира отново. Проф. Константинов смята, че никой няма да допусне Конституцията да бъде пренаписана в такива кратки срокове.

Време е да видим жена президент, разви своята теза той. Според него шансовете на настоящата вицепрезидентка Маргарита Попова са малки. Димитров смята, че нейното участие в регистрация по-скоро би попречило на кандидатурата на Росен Плевнелиев.

Елена Поптодорова също отговаряла на изискването за кандидат-президент, тъй като е била български представител.

Константинов смята, че Ивайло Калфин също би бил добра кандидатура, но категорично отхвърли варианта той да бъде подкрепен и от ГЕРБ, каквато теза разви лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева.

Константинов смята, че независима кандидатура на Плевнелиев е с нулеви шансове, ако се разберат с ГЕРБ – това бил единственият начин.

От своя страна Димитров е на мнение, че със сигурност Плевнелиев би бил най-добрата обща кандидатура на ГЕРБ и Реформаторския блок, но било трудно да се знае дали до такава ще се стигне. http://www.flagman.bg
 


Сходни връзки

ГЕРБ издига Димитър Николов за президент, а не Йорданка Фандъкова, за да не загуби София | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди