изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:56 EEST
12 народности представят фолклора и кухнята си на Празник на етносите    
Култура Седмица преди края на януари Пазарът на Мол Варна ще бъде домакин на поредния неделен празник - Празника на етносите. На него няма да има конкурси, но пък ще събере в пъстра мозайка от песни, танци, фолклорни традиции и кулинарни специалитети 12 народности, чиито представители живеят и работят в различни краища на България.

Гостите на търговския център ще имат уникалния шанс да се срещнат с културата и да опитат домашната кухня не само на традиционните етноси по нашите земи - българи, турци, роми, арменци и евреи, но и да се докоснат до обичаите и кулинарните специалитети на казаци, татари, украинци и руснаци. Празникът на етносите ще бъде обагрен дори от екзотиката на САЩ и Далечния Изток – с американско участие, японски традиции, китайска кухня и демонстрации по калиграфия и древното изкуство за изрязване на хартиени фигури paper cut art. Част от неделната мозайка ще бъде и фолклорната певческа група „Чайка“ от град Мангалия, която ще представи руския етнос от румънска Добруджа.

Повече от 100 участници ще пристигнат в неделния ден от Казашко и Суворово, провадийското село Комарево, тервелските Божан и Оногур, за да се включат в празника. Представителите на различните диаспори са подготвили за варненци и гостите на града колоритна многоезична програма от песни, народни танци, обичаи и хумор. Тя ще бъде „гарнирана“ от кулинарна изложба-базар, с която отделните етноси ще запознаят посетителите с рецептите и вкуса на своята традиционна кухня.

Началото на празника е от 11:00 часа, а входът е свободен!
 


Сходни връзки

12 народности представят фолклора и кухнята си на Празник на етносите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди