изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:19 EEST
ВАЛЕНТИН ДИМИТРОВ ПОЗДРАВИ ЖЕНИТЕ ЗА БАБИНДЕН    
ОбществоТържество по случай Бабинден по стар стил се състоя вчера в Генерал Тошево, съобщиха от общината. То бе организирано от жените учителки в пенсионна възраст и клуба на здравния работник в града. На тържеството присъства кметът на общината Валентин Димитров заедно със своя екип. Градоначалникът засвидетелства своето уважение към празнуващите като отправи приветствие.
PN 005-16 21.01.2016 ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО: Кметът Валентин Димитров поздрави жените в общината на тържество по повод Бабинден, организирано от жените учителки в пенсионна възраст и клуба на здравния работник в града.


Той пожела на жените да пазят живи българските традиции, защото само по този начин ще се съхрани българщината по тези земи. Валентин Димитров използва случая и да благодари на здравните работници за всеотдайната и отговорна работа, която неуморно вършат.  
    Както повелява традицията на този ден, последва  ритуално измиване на ръцете, но не на най-възрастната жена, а на акушер-гинеколога д-р Тодоров, който също уважи празнуващите дами. Приятната атмосфера на събирането бе поверена на групата за автентичен фолклор към Клуб на пенсионера № 2.
    Общинското ръководство се погрижи и всички пенсионерски клубове по селата да организират различни прояви за Бабинден, като осигури финансови средства за това. НДТ
 


 


Сходни връзки

ВАЛЕНТИН ДИМИТРОВ ПОЗДРАВИ ЖЕНИТЕ ЗА БАБИНДЕН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.20 секунди