изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 03:44 EEST
Богините на гръцката музика /СНИМКИ+ВИДЕО/    
По света Популярността на гръцката музика отдавна е надхвърлила пределите на територията на родината на сиртакито. Голям дял за това имат и красивите и талантливи гръцки певици - достойни наследнички на древните богини от Олимп.


Една от най-красивите и успешни гръцки певици - Деспина Ванди, която на 21 февруари ще изнесе концерт с най-големите си хитове в зала №1 на НДК, си е завоювала статута на истинска мегазвезда. Въпреки че е родена в немското градче Тюбинген, тя прави главоломната си музикална кариера в Гърция, където родителите й се завръщат, когато тя е на 6 години. Самата Деспина е щастлива от това обстоятелство, защото си признава, че според нея Германия е много уредена страна, но там за разлика от слънчева Гърция е мрачно и студено. Въпреки че е имала и много чуждестранни ухажори, Деспина избира за спътник в живота си своя сънародник и бивш футболен национал и еврошампион от Португалия 2004 Демис Николаидис. Двамата са известни като „гръцкото семейство Бекъм“ и имат 15-годишна дъщеря - Мелина, и 8-годишен син - Йоргос. Съпругът на Деспина дори е изявил желание да дойде заедно с нея за концерта й в България. Деспина дължи невероятната си кариера както на големия си талант, така и на школовката, която получава още от тийнейджърските години, когато започва да пее в клубовете на Солун. Най-големият успех за нея идва с албума й Gia, който тя издава през 2001-ва. С едноименната песен от него Деспина превзема успешно и англоезичния пазар, като парчето успява да стане №1 в чарта на Великобритания, както и в денс класацията на „Билборд“. Другите й суперхитове като Opa-Opa и Come Along Now също оглавяват много международни класации, което не успява да постигне нито една друга гръцка звезда. Деспина е печелила приза „Певица на годината“ в южната ни съседка цели седем пъти.

Друга от богините на гръцката музика - 33-годишната Елена Папаризу, също е родена извън пределите на южната ни съседка и се радва на успешна международна кариера. Повечето от хитовете на Папаризу са на английски език, което се дължи на факта, че семейството й живее в Швеция и тя е повлияна от многото успешни шведски супергрупи като АBBA, „Роксет“ и Ace of Base. Фактът обаче, че по произход е чистокръвна гъркиня, личи ясно още в първите й музикални опити. Едва 17-годишна заедно с приятеля си от детинство, също етнически грък - Никос Панайотидис, създават популярния дует „Антик“. Двамата се оказват печеливш тандем и през 2001-ва завоюват трето място на „Евровизия“ за Гърция с песента I Would Die For You. Само две години по-късно групата се разпада и Елена започва солова кариера, като най-големият й успех отново е свързан с „Евровизия“, когато през 2005-а печели безапелационно първото място с песента My Number One. Хитът й постига международен успех и е последван от още няколко популярни парчета, които превземат европейските класации. Папаризу е единствената гръцка изпълнителка с 18 награди от MAD TV. Красавицата е идвала няколко пъти в България, като у нас името й нашумя допълнително и покрай дуета й със Слави Трифонов - Why. Гръцката певица отрича да е имала нещо повече от приятелство с родния шоумен въпреки клюките по техен адрес. Тя признава, че вече повече от 15 години има сериозна връзка със своя продуцент, който й помага след близо тригодишна пауза да се завърне отново с хит сингъла „Какво ми харесва“.

За разлика от Папаризу една от легендите на гръцката музика - Анна Виси, е имала най-разочароващите си изяви точно на „Евровизия“. Голямата певица е участвала цели три пъти в международния конкурс, като единственото й добро представяне там е през 1982-ра, когато е класирана на пето място. 58-годишната днес изпълнителка е истински ветеран на сцената, като печели първата си награда едва 12-годишна в конкурс за млади таланти. Стартът на музикалната й кариера е повече от блестящ, като едва с втория си албум тя успява да продаде рекордните над 120 000 бройки. Певицата има над 10 милиона продадени копия от албумите си по целия свят, което я нарежда сред големите европейски звезди. Тя прави й международен пробив с англоезичното си парче Call me през 2005 година. Като обиграна в законите на шоубизнеса, Анна залага не само на качествената музика, но и на умелата провокация. Тя не крие, че е ставала обект на ухажване от много мъже, но ако срещне жена, която да я заинтригува, няма да се поколебае да експериментира в любовта. Анна има дъщеря София от композитора Никос Карвелас, а след развода с него името й се свързва с много популярни лица от светския елит на Гърция. Най-коментирана е тригодишната й връзка с младия бизнесмен Харис Фраголиас, който би могъл да й бъде син. Анна издава, че тайната на перфектната й фигура е в добрия сексуален живот и в здравословното хранене. Наред с провокативните интервюта Анна отделя време и за редица благотворителни изяви. Тя дори прави турне в Австралия и Канада с цел да помогне за възстановяването на гръцката православна църква.

Времето не се отразява на сексапила и на родената в Атина преди 45 години Ели Кокину. Безспорно доказателство за това е и фактът, че 18 години по-младият от нея баскетболист на „Панатинайкос” Георгиос Богрис загуби ума си по нея. В началото на 2010 година певицата се разведе със съпруга си Панайотис Василиадис, от когото има един син, затова на баскетболиста му трябвало много време, за да успее да я убеди да излезе с него. Като доказателство за силните си чувства към нея Георгиос дори си прави татуировка с името на сексапилната изпълнителка. Любовният пламък между двамата се разпалил в Италия, което я направило най-любимата им дестинация. Щастливата любов винаги е била вдъхновение за певицата, която стартира музикалната си кариера в Щатите. Тя се мести да живее там през 1994 г., за да изучава музика, а две години след това записва и първите си два албума под шапката на „Сони мюзик“. През 2003 година издава двойно платинения си албум Sto kokkino, който я изстрелва в звездната орбита. Един от последните й музикални проекти е албумът „Влюбих се”, който тя посвещава именно на баскетболния шампион. В качеството си на една от най-популярните гръцки певици Кокину е била и жури в предаването за нови музикални таланти Greek idol.

Името на още една от големите звезди на гръцката музика - Пеги Зина, също се свързва не само с успехите й на сцената. Преди няколко години тя и съпругът й - продуцентът Гиоргос Лирас, бяха замесени в скандал с укриване на данъци.

Въпреки това родената като Калиопи Зина, а по-късно станала известна с псевдонима си Пеги Зина певица има запазено място на гръцкия музикален Олимп. Родената на 8 март 1975 г. в Атина изпълнителка започва да пее още като ученичка на различни събития и музикални прояви. Тя постига мечтания успех още с първата си песен с интригуващото заглавие „Ако тръгнеш с друга, ще ти счупя главата“. Печелила е няколко пъти наградата за певица на годината в Гърция. През 2006 г. песента й Ena става и международен хит, а албумът, съдържащ големия й хит, добива платинен статус. На 8 октомври 2011-а певицата ражда дъщеря си Илектра, която определя като своето най-голямо постижение. Майчинството не я отделя задълго от сцената и скоро след това Пеги се завръща ударно със серия от концерти из цяла Гърция и в Германия. Певицата е известна у нас и чрез кавърите на песните й, които родните фолк диви изпълняват. Сред най-популярните е „Освободете дансинга“ на Ивана, който тя прави на парчето на гръцката си колежка - „Какъв мъж съм?"

http://www.trud.bg



2012 Despina Vandi-Girismata (bulgarian translation)


Helena Paparizou - My Number One



Anna Vissi - Treno


ЕЛИ КОКИНУ - ПОНЕ ВЕДНЪЖ


 


Сходни връзки

Богините на гръцката музика /СНИМКИ+ВИДЕО/ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди