изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 10:00 EEST
ТАКЪВ ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ ТРЯБВА ЛИ ВИ? ЛИЧНО НА МЕН - НЕ! ЕТО ЗАЩО:    
Европейски съюзС погнуса прочетох решението на идиоти в образованието на България да извадят от учебниците "История славянобългарская" на иконата на българското възраждане Паисий Хилендарски. Днес с още по-голяма погнуса и отвръщение идва информация, дай, Боже, да не е вярна, че Европейският съд ни забранява да кръщаваме децата си. Нов идиотизъм срещу християнството /уважавам всички религии на този свят/ - дано Българската православна църква се усети и поведе борба, която да е светая светих и на българите, дано управляващите ни се усетят, че това е и крах на България и българския народ, защото в историята ни при върховни съдбовни моменти църквата е повеждала народа за духовно и физическо оцеляване. Ето, новия идиотизъм и не си мълчете, а коментирайте:



От месец март 2016 година кръщението на деца се смята за нарушение. Това постанови Европейският съд, и излезе с официално писмо по темата, пише ПИК.

Ето и мотивите за скандалното решение:

"Кръщението на деца нарушава член 16 от Европейската конвенция във връзка с член 22: кърмачетата, в действителност, все още не са в състояние да разбират и да упражняват свободната си воля, и всъщност са в позиция да приемат дадена вяра, без да са наясно с това. Кръщението е акт, който трябва да бъде избран съзнателно и не може да бъде наложено отгоре от религиозна организация (в случая християнството), особено в момент като този, когато Европа се е озовала в същински възел от раси, култури и религии. Практиката на това тайнство е в противоречие с най-добрите интереси на детето, в съответствие с чл. 3 от Конвенцията за правата на детето, ратифицирана на 25 май 1992. Това право гарантира личната свобода."

Думите на Съда по правата на човека са много ясни и вече предизвикаха разгорещени спорове.

 

Репортерът на "Таймс" Андрю МакФарел говори за мъдър избор: "Съдиите в Страсбург винаги са играли ключова роля за свободна, демократична и светска Европа. Днес е голям ден. Кръщелният обред вече няма да се налага на същества в несъзнание. Така всеки в зряла възраст може да се самоопредели и да избере религията или вярата, която харесва най-много".

Има аргументи и в обратната посока. Радиоводещият Майкъл Уол говори за края на Запада: "Вече посягат и на християнството. Силното лоби в Европа, което не взема под внимание особеностите на нациите трябва да бъде спряно решително, преди да е станало твърде късно".

Все още няма изявление от Ватикана, но в неделя се очаква пресконференция, на която ще бъде коментирана мярката.

http://www.epicenter.bg

При такова решение, аз не само не мога да се чувствам гражданин на Европейския съвет, но и ще бъда с каквото мога против всички управници, които продължават да ни изтриват като българи от лицето на земята!

Димитър ДУКОВ

 


Сходни връзки

ТАКЪВ ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ ТРЯБВА ЛИ ВИ? ЛИЧНО НА МЕН - НЕ! ЕТО ЗАЩО: | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди