изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-28 @ 23:49 EET
Проектите за водния цикъл в Добрич трябва да се правят наново    
Новини В края на миналата седмица в МОСВ се е провела среща във връзка с водния цикъл, съобщи кметът на Добрич Йордан Йорданов. „Оказва се, че до момента проектите, които са направени за програма ИСПА на практика на могат да бъдат реализирани. Т.е. когато е била пусната обществената поръчка, когато са били избрани изпълнители, чисто технически се оказва, че проектите не могат да бъдат реализирани. На хартия може да е много добре, но на практика никак не е добре. Темата на нашия разговор в МОСВ беше именно тази как да процедираме, за да се впишем в съответните срокове.

Стигнахме до едно решение, което, мисля, че е доста адекватно и реално не би се отразило на сроковете за изпълнение на самия проект. А, именно – подаваме си документацията до 1 март с абсолютно всички нужни апликационни форми, документация, строителни разрешителни и т.н. Но, не подаваме самите проекти. Те ще бъдат включени за доработка в самата обществена  поръчка т.е. нещата ще стават в движение. МОСВ и аз, като кмет на град Добрич, изразихме оптимизъм за това, че  всичко ще бъде наред, че нещата ще се случат навреме и няма да забавим изпълнението на проекта. Това означава вид допълнителен инженеринг към поръчката, която ще бъде пусната към съответните лотове. За мое най-голямо учудване, се оказва, че ние имаме доклад от Европейската банка, която също изразява становище, че проектите не са реални. Т.е. че на практика не могат да бъдат реализирани и строителят би изпитвал много големи трудности, да не кажа, че изобщо не би могъл да ги реализира“, обясни Йорданов.
Той посочи, че тези проекти ще бъдат включени в обществената поръчка за съответния изпълнител. Тези, които бъдат избрани за изпълнители на проектите ще имат нелеката задача да актуализират чисто технически самите проекти, допълни той.
„Аз продължавам да съм оптимист, че се движим навреме. Доволен съм, че тези неща излизат на повърхността, макар и в периода, в който трябва да подаваме документи. И става ясно от какво ние имаме нужда, за да бъдем навременни и де факто – да ги реализираме“, каза още Йорданов.  НДТ


 


Сходни връзки

Проектите за водния цикъл в Добрич трябва да се правят наново | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди