изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:37 EEST
С панихида ще започне честването на Освобождението на Добрич    
Новини„На 27 януари се навършват 138 години от освобождението на Добрич от османско владичество. Тази година ние се опитваме да възродим елементи от една стара традиция от началото на миналия век“, съобщи пред журналисти зам.-кметът по хуманитарни дейности д-р Емилия Баева.


В 10 часа в храм „Св. Георги“ ще се състои панихида в памет на загиналите за освобождението на Добрич. След панихидата ще организираме три лъча за поднасяне на цветя на паметници и паметни плочи. Първият ще е към паметника на ген. Лейтенант Цимерман. За целта в 10,40 ч. от спирката пред Дом-паметник „Йордан Йовков“ ще има организиран автобус. Вторият лъч ще тръгне към Костницата на загиналите руски войни, а участниците в третия лъч ще положат цветя на паметниците на Васил Левски, на паметната плоча на Хаджи Иван Хадживълков, Захари Стоянов и и Ф. Достоевски. Цветя ще бъдат положени и на останалите паметни места в града – на паметниците на Христо Ботев, Стефан Караджа, Хайдут Пейо Буюклията, алеята на опълченците във Военното гробище – музей. В 11 часа пред паметника на ген. Цимерман ще започне поклонението, което организира Общината.  В него ще участва регионалният клон „46 пехотен Добрички полк“ към Национално дружество „Традиция“.

 


Сходни връзки

С панихида ще започне честването на Освобождението на Добрич | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди