изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 09:45 EEST
12 ГОДИНИ И ПОЛОВИНА ЗАТВОР ЗА УБИЕЦ    
НовиниНа 12 години и половина затвор  бе осъден 44-годишният Желязко Желязков от Добрич, който уби по особено мъчителен начин връстника си Левент Дж.,  заради 10 лева за водка. На двамата родители на убития той трябва да плати общо 150 000 лева кръвнина за нанесените неимуществени вреди.

На 28 февруари 2015 год. обвиняемият Желязков поканил своя познат Илия Илиев да се видят  и да се почерпят във фургон на битака в Добрич. Около 18 часа минал Левент Дж., който се познавал с Желязков от детските години. Обвиняемият го поканил да се присъедини към компанията.
Малко по-късно Желязков изпратил Левент да купи водка, като двамата с Илиев му дали общо 10 лева. Скоро след това Левент се върнал с празни ръце и обяснил, че бил ограбен и затова не купил водка. Илиев започнал да го удря с метална тръба. Левент паднал на земята, а от десетината удара с металния прът получил травми по ръцете, главата и краката. Тогава Желязков станал от масата и стъпил с цялата си тежест върху гръдния кош на падналия Левент два пъти.
Аутопсията е установила, че Желязко е причинил на жертвата си осем ребра, счупване на гръдната кост, кръвоизлив в дясна очна ябълка, оток на мозъка и белите дробове. Тройна съдебно-медицинска експертиза е установила, че при нанасянето на ударите Левент е осъзнавал какво се случва, изпитвал е силни болки от счупените ребра и разкъсванията на белия дроб, които са довели до недостиг на въздух и затруднено дишане. Съзнавал е какво се извършва с него и е изживял тежки предсмъртни мъки. Затова убийството е квалифицирано като извършено по особено мъчителен за убития начин.
След убийството Илиев и Желязков продължи да пият, въпреки че мъртвият Левент лежал на пода във фургона.
Междувременно тялото на Левент било забелязано от свидетел по делото. Притеснен за състоянието на мъжа,той сигнализира няколко часа по-късно на спешния телефон 112. НДТ


 


Сходни връзки

12 ГОДИНИ И ПОЛОВИНА ЗАТВОР ЗА УБИЕЦ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди