изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:25 EEST
100 000 НУЖНИ НА ЕВА ЗА ОПЕРАЦИЯ В ГЕРМАНИЯ    
ОбществоЕдинствената надежда състоянието на 17–годишната Ева от Добрич да се подобри е операция в клиника в Германия, съобщава News7.  За тази цел обаче са необходими над 100 хил. лв, които семейството няма. За Ева се грижи нейната майка, която също е в тежко здравословно състояние.



След жестока катастрофа преди 4 години бащата на Ева загива на място, а тя е с тежка черепно-мозъчна травма. Следват множество операции до днес, когато 17-годишното момиче е на легло и неподвижно.
Ева била много талантливо дете, преди катастрофата е свирела на пиано, разказва сайтът на Ева. Тя още от 4 годишна настоявала да бъде записана в школа по пиано. Тава се случило, когато била на 5 години. Ева се оказала много музикална и бързо напреднала, учителката била много доволна от нея, Ева участвала в концерти с изпълнения на пиано. Освен това, рисува много добре и е печелила няколко конкурса с рисунките си. Пишела е  стихове и есета, с които също се е явявала на конкурси. Била е пълна отличничка е и нямало предмет, който да я затруднява.
Научила се да чете много рано, на 3 години и 10 месеца. Обичала да чете книги и списания, особено енциклопедии. Интересувала се за причините пораждащи физичните и химичните явления. Държала много да има микроскоп, интересувала се от растенията и искала да има своя мини-оранжерия, за да наблюдава как поникват и се развиват растенията.
Надежда Петрова не се примирява със съдбата на дъщеря си и вярва, че има начин състоянието й да се подобри. След множество операции у нас родни специалисти вдигат ръце. Детската клиника по неврохирургия в Берлин, обаче дава надежда състоянието на Ева да се подобри. Само за медицинските процедури в нея обаче са необходими над 50 хиляди лева.
Освен това Ева трябва да бъде превозена в легнало състояние, за което е необходим чартърен полет с придружаващо медицинско лице. Времето е твърде кратко, защото в началото на март Ева ще навърши 18 години и от клиниката няма да я приемат. Но майката се надява, че има добри хора които да помогнат състоянието на детето й да се подобри.
Времето за набиране на средства е ограничено – в началото на март Ева ще навърши пълнолетие, след което няма да може да се лекува в детската клиника в Берлин.
Всеки който желае, може да даде своят скромен принос за лечението на Ева на следната банкова сметка:
ЕКСПРЕСБАНК
IBAN  BG89TTBB94004626840099
BIK     TTBBBG22
НАДЕЖДА ПЕТРОВА ГЕОРГИЕВА
или ако сте в чужбина, чрез този сайт:
https://www.gofundme.com/HelpForEva


 


Сходни връзки

100 000 НУЖНИ НА ЕВА ЗА ОПЕРАЦИЯ В ГЕРМАНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди