изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:27 EEST
ПРОИЗВОДИТЕЛИ НА ВИНО ЩЕ ПРЕМЕРЯТ СИЛИ В КОНКУРС ЗА ТРИФОН ЗАРЕЗАН    
Екология Производители на вино от Шабленско ще премерят сили в конкурс за Трифон Зарезан. Общинският конкурс за най-добро домашно вино от  реколта 2015 година се организира от народно читалище „Зора”. Според регламента за участие, в конкурса могат да се включат производители от общината на бели, червени вина и розе от реколта 2015 година. До участие се допускат проби от вино, което е произведено от грозде от района на Шабла.

Производителите представят само собствени вина, като задължително писмено посочват сорта или сортовете, от които е произведено виното. В конкурса не се допуска да участват вина, изкуствено ароматизирани (пелини). Пробите от вината, предоставени в три бутилки, не по-малки от 1/2 литър, трябва да бъдат бистри. Конкурсът е анонимен.
Най-добрите вина ще се определят от професионално жури, в състава на което е включен сомелиер. На първенците се присъжда званието “Винопроизводител – 2015” и отличие за червено, бяло вино и розе. Ще бъдат връчени атрактивни награди. Всички участници ще получат грамоти.
Едновременно с конкурса за вино се провежда и конкурс за домашно мезе. Желаещите да участват в него могат да се запишат при секретаря на читалище „Зора“ и да носят конкурсните експонати в деня на конкурса, 14 февруари.
Обявяването на победителите и награждаването ще бъде на 14 февруари от 11 ч. пред сградата на общината. НДТ


 


Сходни връзки

ПРОИЗВОДИТЕЛИ НА ВИНО ЩЕ ПРЕМЕРЯТ СИЛИ В КОНКУРС ЗА ТРИФОН ЗАРЕЗАН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди