изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 20:12 EEST
ВОЙНАТА СРЕШУ ИДИЛ: ПОСЛЕДНИ ИНФОРМАЦИИ    
По света

Ексклузивно за войната: Свръхзвукови Ту-22 засипаха ДАЕШ с бомби! (ВИДЕО) * Саудитска Арабия излива милиарди долари в тайната операция "Сикомор" на ЦРУ в Сирия * Руски офицери са ръководили превземането на сирийския град Ар-Рабия * Сирийски опълченци се бият в тениски с лика на загиналия пилот на Су-24



Свръхзвукови бомбардировачи Ту-22 от стратегическите ВВС на Русия проведоха успешна унищожителна мисия срещу терористите от ДАЕШ в Сирия. Те излетяха от летището в град Моздок и от 6000 метра височина засипаха джихадистите с осколъчно-фугасни бомби. Плътните облаци и лошата видимост не са повлияли на точността, защото системата сама е определила момента за пускането на бомбите, съобщава тв каналът "Звезда".След изпълнение на бойната задача самолетите кацнаха обратно на летището в базата.

Всяка от 12-те бомби тежи 250 килограма. Според специалистите те се използват за унищожение на промишлени обекти и жива сила.

Американската класификация на Ту-22М3 е "Ответен огън" - гарантирано възмездие от въдзуха. Свръхзвуковият бомбардировач с променлива геометрия на крилата изминава до 6000 км. Максималната му скорост е 2100 км/ч. Може да излети при всякакви условия.


Саудитска Арабия излива милиарди долари в тайната операция "Сикомор" на ЦРУ в Сирия

Саудитска Арабия десетилетия пазеше в тайна участието на Вашингтон в отдалечените конфликти, а също и собствения си принос във финансирането на тайните операции на САЩ, съобщава "Ню Йорк Таймс", позовавайки се на бивши и настоящи представители на администрацията на Белия дом. Понякога двете страни са действали заедно, а понякога саудитците просто са подписвали чековете за спецоперациите на американците.Според изданието след началото на войната в Сирия става ясно, че ЦРУ и Саудитска Арабия още през 2013 година са се договорили за съвместно сътрудничество за провеждането на секретна операция по подготовката на сирийските въстаници. В съответствие със съглашението саудитците са предоставили парите и оръжието, а сътрудниците на ЦРУ са обучавали противниците на режима на Асад да боравят с автомати "Калашников" и противотанкови ракети.

"Саудитците никога не са криели, че помагат на въстаническите групировки в Сирия, но досега не е било ясно до каква степен са си сътрудничили с ЦРУ в секретната операция и каква е била финансовата им поддръжка", коментира изданието.

Американските чиновници не назовават обема на средствата, отделени от Саудитска Арабия за тренировките на въстаниците, воюващи срещу войските на президента Башар Асад. В същото време признават, че в момента помощта на саудитците е "няколко милиарда долара".

Руски офицери са ръководили превземането на сирийския град Ар-Рабия

Превземането на град Ар Рабия в провинция Латакия, Сирия е станало след военна операция, ръководена от руски офицери, съобщи „Сирийската лаборатория по правата на човека”. Както вече бе съобщено, действията на сухопътните войски бяха подкрепени мощно от въздуха от самолетите на руските ВКС.Според информация на Fox news възможно е в северната част на тази провинция да се появи нова руска военна база. Телевизията се позовава на американски военни. Според тях, руснаците, които са изпратени в град Ал-Камъшлъ , намиращ се близо до границата, са около 100.

Засега не е ясно какво правят руснаците там, но трябва да се има предвид, че този град има летище, които се намира под контрола на опълченци от така наречената „умерена сирийска опозиция”. Възможно е и да не става дума за пълноценна военна база, а само за използването като спомагателна възможност на пистите на летището в града.

За две денонощия сирийската армия е освободила 120 километра от северните територии на провинция Латакия, предаде РИА Новости, позовавайки се на съобщение от армията.

При офанзивата сирийската армия е имала подкрепление от проправителствени милиции. В съобщението се казва, че са убити много „терористи“, а други са избягали на турска територия.

Превзето е едно от основните укрепления на ислямистите в град Ар Рабия и е отрязан пътя им за снабдяване.
Тези победи са предпоставка за окончателното освобождение на провинция Латакия от дихадистите.

Сирийски опълченци се бият в тениски с лика на загиналия пилот на Су-24

Бойците от сирийското народно опълчение, които участват в бойните действия против терористичните групировки в провинция Латакия, се бият с тениски с портрета на убития пилот на сваления от турски военни руски бомбардировач Су-24 – подполковник Олег Пешков. Това съобщава РИА „Новости”, позовавайки се на командира на отряда. „Няколко наши момчета, които участват в офанзивата, облякоха тениски с портрета на подполковник Олег Пешков в памет на геройски загиналия командир на сваления именно тук Су-24", разказва командирът.

Той не уточнява как точно бойците са се сдобили с въпросните тениски. Но отбелязва, че подкрепя инициативата на подчинените си.

Днес сирийската армия с подкрепата на отрядите от народното опълчение взеха под контрол град Ар Рабия, на 13 км. от сирийската граница. Преди близо две седмици бе освободен и град Салма.

Главна задача на сирийските военни е да вземат под контрол сирийско-турската граница и да блокират прехвърлянето на бандити от територията на Турция, както и да прекъснат пътя за снабдяване на терористите от Джиср аш Шугур (провинция Идлиб).
http://www.blitz.bg

ПОСЛЕДНИ 10 ПУБЛИКАЦИИ НА ТЕМА ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ
  1. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: РУСИЯ НЕ ЗАБРАВЯ, РУСИЯ НАКАЗВА: Издирват в превзетата днес бърлога на джихадистите Ар Рабия убийците на рус
  2. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: AFP: Сирийската армия превзе последния голям град под контрола на бунтовниците в провинция Латакия
  3. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Нова заплаха за ДАЕШ: Още два ракетоносеца с „Калибр” навлязоха в Черно море!
  4. Русия удари "Ислямска държава" с пълна мощ, братушките громят терористите с ново оръжие (видео)
  5. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Без жалост! Руската авиация унищожи пореден склад за нефт (ВИДЕО)
  6. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: ТАСС: Президентът на Чехия призова към физическата ликвидация на „Ислямска държава“ и нейните лидери
  7. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Сирийски МиГ-ове за първи път прикриват руски щурмоваци по време на акция
  8. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Китай може да се присъедини към Русия срещу „Ислямска държава“
  9. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Избягали от плен на ИД деца разказват за подготовката на камикадзета /ВИДЕО/
  10. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Мощен удар на руските ВКС шокира терористите (ВИДЕО)
 


Сходни връзки

ВОЙНАТА СРЕШУ ИДИЛ: ПОСЛЕДНИ ИНФОРМАЦИИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди