изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 02:17 EEST
45 непълнолетни майки получават помощи в натура    
НовиниСлед промените в Закона за семейни помощи за деца от юли. т.г. над 3300 непълнолетните майки  в страната ще получават месечните помощи по реда на този закон само в натура.



Към настоящия момент в област Добрич непълнолетните майки са 45 и са получили месечните помощи в натура.  Помощта в натура се предоставя под формата на стоки и/или услуги за детето в съответствие с индивидуалните му потребности, които се оценяват от Дирекция "Социално подпомагане". Помощите в натура се предоставят чрез ваучери, които вече са на разположение на майките. Те са вид ценни книжа за замяна, предоставяни от дирекциите "Социално подпомагане" на правоимащите лица, които се използват като разплащателно средство до размера на отбелязаната върху тях номинална стойност за получаване на отпуснати семейни помощи в натура.
Ваучерите могат да се ползват за пълно или частично заплащане на такса за детска ясла или детска градина; пълно или частично заплащане на такса за детска кухня или столово хранене; закупуване на храна, облекло, обувки; закупуване на учебници и учебни пособия и други стоки, необходими на детето за посещаване на училище, предучилищна група, детска градина или детска ясла.
Непълнолетни майки или техните законни представители получават от дирекциите „Социално подпомагане“ два екземпляра от ваучера, които предоставят на избран от тях доставчик на стоки или услуги. Ваучерите се получават лично от правоимащото лице или от негов представител въз основа на нотариално заверено пълномощно. Ваучерите се получават единствено в седалището на Дирекция „Социално подпомагане“.
 


Сходни връзки

45 непълнолетни майки получават помощи в натура | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди